lcp
Afiseaza modulele
Inaltimea
more... less
Rezistenta la inghet
Culoare
Pret
lei lei
Filter

Trandafiri taratori si cataratori

Trandafirii cățărători sunt un plus uimitor pentru orice grădină sau peisaj, adăugând interes vertical și culoare pereților, gardurilor, spalierilor și pergolelor.

Citeste mai mult
Trandafiri taratori si cataratori

Arata 1-24 plante din 28 rezultate

Arata 1-24 sin 28 produs(e)
Arata 1-24 plante din 28 rezultate
Arata 1-24 sin 28 produs(e)

Trandafirii cățărători sunt un plus uimitor pentru orice grădină sau peisaj, adăugând interes vertical și culoare pereților, gardurilor, spalierilor și pergolelor. Spre deosebire de alți trandafiri, trandafirii cățărători produc crengi lungi, care pot ajunge până la 6 metri sau mai mult, ceea ce îi face perfecți pentru a fi agățați pe structuri și pentru a crea o expoziție spectaculoasă de flori.

Cultivarea trandafirilor cățărători

Trandafirii cățărători au nevoie de soare deplin și de un sol bine drenat pentru a se dezvolta. Atunci când alegeți un loc pentru a planta trandafirul cățărător, asigurați-vă că acesta primește cel puțin șase ore de lumină solară directă pe zi și că are o bună circulație a aerului. Dacă plantați împotriva unui perete sau a unei structuri, asigurați-vă că există un spațiu de cel puțin 15 cm între plantă și structură pentru a permite circulația aerului.

Înainte de plantare, pregătiți solul prin adăugarea de compost sau alte materii organice pentru a îmbunătăți structura și fertilitatea solului. Trandafirii cățărători au nevoie de o groapă de plantare adâncă, așa că săpați o groapă de două ori mai lată și mai adâncă decât ghemul de rădăcini. Așezați planta în groapă și umpleți-o cu pământ, asigurându-vă că punctul de altoire (punctul în care trandafirul este altoit pe portaltoi) se află la cel puțin 5 cm sub nivelul solului. Udați planta în profunzime după plantare și acoperiți-o cu un strat de materie organică de 5 până la 5 cm pentru a ajuta la reținerea umidității și la eliminarea buruienilor.

Antrenarea trandafirilor cățărători

Trandafirii cățărători au nevoie de antrenare pentru a crește în sus și peste structuri. Începeți să vă antrenați trandafirul cățărător în primul an de la plantare, legând crengile de o structură de susținere cu ajutorul unor legături moi, cum ar fi sfoara sau banda de plastic. Evitați să folosiți legături de sârmă sau de metal, care pot deteriora tulpinile. Pe măsură ce tulpinile cresc, legați-le de structura de susținere la fiecare 15 - 20 cm, având grijă să nu le legați prea strâns.

În anii următori, tăiați trandafirul cățărător la sfârșitul iernii sau la începutul primăverii, pentru a îndepărta orice creanga moartă, deteriorată sau încrucișată. Lăsați cele mai puternice și mai sănătoase tulpini pentru a forma structura plantei, eliminând cele mai slabe. Pe măsură ce crengile cresc, continuați să le legați de structura de susținere.

Îngrijirea trandafirilor cățărători

Trandafirii cățărători au nevoie de udare regulată pentru a menține solul uniform umed. Udați în profunzime o dată sau de două ori pe săptămână, în funcție de condițiile meteorologice, mai degrabă decât udările frecvente și superficiale. Evitați să dati cu apă pe frunze, deoarece acest lucru poate favoriza bolile fungice.

Fertilizați trandafirul cățărător primăvara cu un îngrășământ echilibrat, cu eliberare lentă. Evitați fertilizarea în toamnă, deoarece aceasta poate stimula creșterea nouă, care este susceptibilă la daunele cauzate de iarnă.

Tăiați trandafirul cățărător la sfârșitul iernii sau la începutul primăverii pentru a-i menține forma și dimensiunea. Îndepărtați orice trestie moartă, deteriorată sau încrucișată și tăiați orice trestie laterală până la 2 sau 3 muguri pentru a încuraja o nouă creștere.

Soiuri populare de trandafiri cataratori:

Alexandre Girault: Acest trandafir istoric produce flori mari, duble, în nuanțe de roz pal și crem. Are un parfum puternic și poate ajunge până la 3,5 metri înălțime.

Open Arms: Acest trandafir cățărător produce ciorchini de flori mici, roz, ușor parfumate. Are o creștere viguroasă și poate ajunge până la 6 metri înălțime.

Chevy Chase: Acest trandafir cățărător produce flori mari, duble, în nuanțe de roz și caise. Are un parfum picant și poate ajunge până la 12 picioare înălțime.

Souvenir de J. Mermet: Acest trandafir cățărător produce flori mari, duble, în nuanțe de roz pal. Are un parfum puternic și poate ajunge până la 12 picioare înălțime.

Pink Cloud: Acest trandafir cățărător produce flori mari, duble, în nuanțe de roz moale. Are un parfum dulce și poate ajunge până la 12 picioare înălțime.

Summertime: Acest trandafir cățărător produce ciorchini de flori mici, de un roz strălucitor, ușor parfumate. Are un port compact și poate ajunge până la 2,5 metri înălțime.

Aceste soiuri populare de trandafiri cățărători sunt perfecte pentru a crea un spectacol uimitor în grădina sau peisajul dvs. Atunci când selectați un soi, luați în considerare obiceiul de creștere, mărimea și culoarea florilor și parfumul pentru a vă asigura că acesta corespunde nevoilor și preferințelor dvs. specifice.

Trandafirii cățărători sunt o completare frumoasă și dramatică pentru orice grădină sau peisaj. Cu o plantare, o pregătire și o îngrijire adecvate, aceștia pot prospera și pot produce o abundență de flori uimitoare an de an. Luați în considerare adăugarea unuia dintre soiurile populare de trandafiri cățărători, cum ar fi Alexandre Girault, Open Arms, Chevy Chase, Souvenir de J. Mermet, Pink Cloud sau Summertime în grădina sau peisajul dvs. pentru un afișaj uimitor de culoare și interes vertical.

Top