lcp
Afiseaza modulele
Conditii de lumina
Inaltime aproximativa la maturitate
Pret
lei lei
Filter

Ferigi

Ferigile sunt foarte apreciate pentru frumusețea lor delicată și sunt utilizate în amenajări peisagistice și grădinărit.

Citeste mai mult
Ferigi

Arata 1-22 plante din 22 rezultate

Arata 1-22 sin 22 produs(e)
Arata 1-22 plante din 22 rezultate
Arata 1-22 sin 22 produs(e)

Ferigile sunt plante care au frunze cu pene, dar nu au semințe sau flori. Ele au evoluat de-a lungul a milioane de ani și au mecanisme de reproducere distincte. Sunt foarte apreciate pentru frumusețea lor delicată și sunt utilizate în amenajări peisagistice și grădinărit.

Sunt un accesoriu atemporal și adaptabil la orice grădină, oferind frunze verzi luxuriante și strălucitoare și o notă naturală de frumusețe. Cu atât de multe specii diferite de ferigi din care puteți alege, este simplu să găsiți tipul ideal pentru peisajul dumneavoastră.

Sfaturi și recomandari pentru cultivarea ferigilor

Aceste plante preferă solul umed, bine drenat, cu un conținut ridicat de materie organică. De asemenea, preferă un sol ușor acid, cu un pH între 5,0 și 6,0.

Cerințele față de lumina soarelui: Ferigilor le plac zonele întunecate, ceea ce le face perfecte pentru grădinile cu lumină umedă sau filtrată. De asemenea, pot rezista la condiții de lumină scăzută, ceea ce le face ideale pentru grădinile de interior.

Udare și fertilizare: Pentru a crește, ferigile au nevoie de umezeală regulată. Udați-le în mod regulat, mai ales în timpul secetei. Fertilizați-le cu un îngrășământ echilibrat la începutul primăverii.

Ferigile pot fi înmulțite prin divizare sau prin plantarea de spori ai plantei mamă.

Îngrijirea ferigilor: Întreținerea esențială

Tunderea: Deși ferigile nu necesită tăiere, este vital să îndepărtați frunzele și tulpinile moarte pentru a menține planta cu un aspect sănătos.

Combaterea dăunătorilor și a bolilor: Deși ferigile sunt, în general, rezistente la boli, ele sunt supuse unor dăunători precum melcii, melcii și afidele. Aceste probleme pot fi evitate prin monitorizare regulată și îngrijire adecvată.

Îngrijirea pe timp de iarnă: Deși majoritatea ferigilor sunt rezistente în majoritatea climei, plantele pot necesita îngrijire pe timp de iarnă în locurile mai reci. Pentru a proteja planta de vânturile de iarnă, înfășurați-o în mulci.

Unde se plantează: Cea mai bună locație și plante însoțitoare

Ferigile se bucură de zonele întunecate, ceea ce le face perfecte pentru grădinile cu lumină stropită sau filtrată. Se potrivesc bine cu alte plante iubitoare de umbră, cum ar fi hosta, impatiens și hortensii.

Aceste plante sunt o alegere bună pentru o gamă largă de tipuri de grădini, de la grădinile formale la cele naturaliste. Folosiți-le ca acoperire a solului, ca fundal pentru alte plante sau ca plantă de frontieră mixtă.

Top