lcp
Afiseaza modulele
Perioada de inflorire
Proprietati
Conditii de lumina
Inaltime aproximativa la maturitate
Pret
lei lei
Filter

Cornus

Cornus, este un gen de arbuști și arbori mici, originar din America de Nord, Europa și Asia.

Citeste mai mult
Cornus

Arata 1-18 plante din 18 rezultate

Arata 1-18 sin 18 produs(e)
Arata 1-18 plante din 18 rezultate
Arata 1-18 sin 18 produs(e)

Cornus este un gen de arbuști și arbori mici, originari din America de Nord, Europa și Asia. Aceste plante sunt apreciate pentru florile lor strălucitoare, frunzișul vibrant și scoarța atractivă, ceea ce le face o alegere populară pentru grădinile și peisajele casnice. În acest articol, vom arunca o privire asupra modului de creștere și îngrijire a plantelor Cornus.

Cum se cultivă:

Plantele Cornus sunt rezonabil de ușor de cultivat și sunt rezistente într-o gamă largă de medii. Ele preferă solurile umede, bine drenate, cu expunere parțială sau totală la soare. Cornus ar trebui să fie plantate primăvara sau toamna, când temperaturile sunt mai scăzute. Așteptați până când pământul se încălzește înainte de a planta primăvara pentru a permite rădăcinilor să înflorească. Plantarea ar trebui să se facă cu câteva săptămâni înainte de primul îngheț din toamnă.

Pentru a vă planta Cornus, săpați o groapă de aceeași adâncime ca și ghemul de rădăcini și de două ori mai largă.

Umpleți groapa cu compost sau resturi organice pentru a ajuta la drenarea solului. Umpleți groapa cu pământ și împingeți-l cu grijă în jos pentru a elimina orice pungă de aer. Udați din abundență pentru a așeza solul și pentru a îndepărta toate pungile de aer.

Îngrijirea Cornus

Odată plantate, plantele Cornus necesită o întreținere relativ redusă. Iată câteva sugestii pentru a le menține sănătoase și înfloritoare:

Plantele de Cornus au nevoie de udare regulată, mai ales în perioadele secetoase. Asigurați-vă că mențineți solul constant umed, dar nu îmbibat cu apă.

Plantele de Cornus beneficiază de o fertilizare regulată, mai ales primăvara, când începe creșterea nouă. Folosiți un îngrășământ echilibrat, cu eliberare lentă și urmați instrucțiunile producătorului pentru aplicare.

Tunderea trebuie făcută la sfârșitul iernii sau la începutul primăverii, înainte de începerea noii creșteri. Tăiați orice lemn mort sau deteriorat și îndepărtați ramurile încrucișate pentru a favoriza o bună circulație a aerului.

Unde se plantează 

Plantele de Cornus pot fi cultivate într-o serie de climate, de la temperat la subtropical. Ele preferă soarele parțial sau total și solurile bine drenate. De asemenea, plantele de Cornus se adaptează la o serie de soluri, de la cele nisipoase la cele argiloase. Atunci când alegeți o locație pentru Cornus, luați în considerare înălțimea și întinderea la maturitate a plantei, precum și cantitatea de soare și de umbră pe care o va primi.

Arbustii Cornus sunt ușor de cultivat și de îngrijit, ceea ce le face o alegere populară pentru grădinile și peisajele de acasă. Cu o îngrijire și o plantare adecvate, acestea vor oferi flori vibrante, frunze și scoarță atractivă pentru mulți ani de acum încolo.

Top