lcp
Afiseaza modulele
Inaltimea
more... less
Rezistenta la inghet
Culoare
Pret
lei lei
Filter

Trandafiri pentru straturi si garduri vii

Trandafirii sunt cunoscuți pentru frumusețea lor rafinată, parfumul captivant și alura romantică.

Citeste mai mult
Trandafiri pentru straturi si garduri vii

Arata 1-24 plante din 25 rezultate

Arata 1-24 sin 25 produs(e)
Arata 1-24 plante din 25 rezultate
Arata 1-24 sin 25 produs(e)

Trandafirii sunt cunoscuți pentru frumusețea lor rafinată, parfumul captivant și alura romantică. Dar știați că pot fi și niște garduri vii fantastice? Un gard viu de trandafiri poate adăuga culoare, parfum și intimitate în orice grădină. Mai jos vom explora cum să cultivăm și să îngrijim gardurile vii de trandafiri și ne vom scufunda în caracteristicile excepționale a cinci soiuri populare: Delpabra Milrose Dopey, Fragrant Cloud, Courtoisie, Fairy Dance și White Queen Elizabeth.

Cultivarea trandafirilor pentru straturi si garduri vii

Alegerea soiului potrivit: Primul pas în cultivarea unui gard viu de trandafiri este selectarea tipului potrivit de trandafir. Căutați soiuri care sunt rezistente la boli, care cresc bine în climatul dvs. și care au un port natural de creștere stufos. Cele cinci soiuri pe care le vom descrie mai jos sunt alegeri excelente pentru straturi si garduri vii.

Plantare: Pentru un gard viu dens și sănătos, plantați trandafirii la o distanță de 18-24 de centimetri între ei. Alegeți un loc însorit, cu un sol bine drenat. Săpați o groapă de două ori lățimea globului de rădăcini și adăugați compost sau gunoi de grajd bine descompus pentru a îmbunătăți fertilitatea solului.

Tunderea: Tunderea regulată este esențială pentru a menține un gard viu îngrijit și stufos. Tăiați trandafirii la sfârșitul iernii sau la începutul primăverii, îndepărtând ramurile moarte, deteriorate sau supraaglomerate. În timpul sezonului de creștere, tăiați părțile laterale ale gardului viu pentru a încuraja o creștere densă.

Udarea și hrănirea: Trandafirii au nevoie de umiditate constantă, mai ales în perioadele secetoase. Aplicați un strat de mulci în jurul bazei plantelor pentru a ajuta la reținerea umidității. Hrăniți trandafirii cu un îngrășământ echilibrat primăvara și vara pentru a promova o creștere puternică și o înflorire abundentă.

Acum că știm elementele de bază ale cultivării și îngrijirii unui gard viu de trandafiri, haideți să analizăm caracteristicile unice ale celor cinci soiuri populare:

Delpabra Milrose Dopey

Acest soi de trandafir compact și stufos este cunoscut pentru florile sale roz vibrant și pentru rezistența excepțională la boli. Delpabra Milrose Dopey este perfect pentru crearea unui gard viu scund și dens. Florile parfumate apar de la sfârșitul primăverii până la începutul toamnei, creând un spectacol de culoare uimitor în grădină.

Fragrant Cloud

După cum sugerează și numele (Nor Aromat in traducere), Fragrant Cloud este foarte apreciat pentru parfumul său puternic și amețitor. Acest trandafir de ceai hibrid viguros produce flori mari, de culoare roșu coral, care se impun în orice grădină. Plantați Fragrant Cloud ca gard viu pentru a vă bucura de parfumul său captivant pe tot parcursul sezonului de vegetație.

Courtoisie

Courtoisie este un fermecător soi francez cu flori delicate, de culoare roz pal, care emană un parfum dulce și fructat. Acest trandafir cu înflorire repetată creează un gard viu elegant care va face ca orice grădină să se simtă ca un basm. Obiceiul său de creștere sănătoasă și robustă asigură un gard viu înfloritor, cu întreținere redusă.

Fairy Dance

Fairy Dance este un trandafir de acoperire a solului încântător, care formează un covor dens de flori mici, semidouble, de culoare roz. Acest soi este ideal pentru a crea un gard viu jos, care se întinde sau pentru a se desfășura în cascadă pe pereți și terase. Caracterul său robust și rezistența la boli îl fac să fie o alegere excelentă pentru grădinarii ocupați.

White Queen Elizabeth

White Queen Elizabeth este un trandafir grandiflora cu flori mari, de un alb pur, care emană eleganță și rafinament. Acest soi regal este perfect pentru a crea un gard viu înalt și izbitor, care va atrage privirile de la distanță. Creșterea sa puternică, verticală și rezistența la boli îl fac o opțiune cu întreținere redusă pentru grădina dvs.

Un gard viu de trandafiri poate fi o completare uimitoare pentru orice grădină, oferind frumusețe și parfum.

Top