lcp
Afiseaza modulele
Perioada de inflorire
Conditii de lumina
Inaltime aproximativa la maturitate
Pret
lei lei
Filter

Bujori

Bujorii sunt o floare perenă frumoasă și populară, care poate adăuga culoare și eleganță în orice grădină.

Citeste mai mult
Bujori

Arata 1-16 plante din 16 rezultate

Arata 1-16 sin 16 produs(e)
Arata 1-16 plante din 16 rezultate
Arata 1-16 sin 16 produs(e)

Bujorii sunt o floare perenă frumoasă și populară, care poate adăuga culoare și eleganță în orice grădină. Sunt ușor de cultivat și necesită foarte puțină întreținere. În acest articol, vom acoperi tot ceea ce trebuie să știți despre cultivarea, îngrijirea și plantarea bujorilor.

Alegerea bujorilor potriviți

Există trei tipuri principale de bujori: erbacee, arbore și intersecție. Bujorii erbacei sunt cei mai comuni și ușor de cultivat, în timp ce bujorii de copac și cei intersecționali sunt puțin mai dificili.

Atunci când alegeți bujori, luați în considerare culoarea și mărimea florilor, precum și înălțimea la maturitate a plantei și perioada de înflorire. De asemenea, este important să alegeți un soi care este potrivit pentru climatul dumneavoastră.

Plantarea 

Bujorii trebuie plantați toamna sau primăvara devreme. Ei preferă soarele deplin sau umbra parțială și un sol bine drenat. Înainte de plantare, săpați o groapă cu o lățime de un metru și o adâncime de un metru. Adăugați compost sau bălegar învechit în sol pentru a îmbunătăți drenajul și fertilitatea.

Plantați rădăcina florii cu fața în sus, la aproximativ cinci centimetri sub suprafața solului. Udați bine după plantare și adăugați un strat de mulci în jurul plantei pentru a ajuta la reținerea umidității și pentru a controla buruienile.

Îngrijirea bujorilor

Peonii necesită foarte puțină întreținere odată ce sunt stabiliți. Udați în profunzime o dată pe săptămână în timpul sezonului de creștere și adăugați un strat de mulci în jurul plantei pentru a ajuta la reținerea umidității și la controlul buruienilor.

Îngrășământul nu este de obicei necesar pentru bujori, dar dacă doriți să dați un impuls plantelor dumneavoastră, puteți aplica un îngrășământ cu eliberare lentă primăvara.

Tunderea bujorilor

Aceste flori necesită o tăiere minimă. După ce florile au dispărut, puteți tăia capul de mort al plantei prin îndepărtarea florilor uzate. Toamna, tăiați frunzișul până la nivelul solului și aruncați frunzele bolnave sau deteriorate.

Bujorii sunt o plantă perenă frumoasă și ușor de cultivat, care poate adăuga culoare și eleganță în orice grădină. Ei necesită puțină întreținere și pot prospera zeci de ani dacă sunt îngrijiți corespunzător. Alegeți soiul potrivit pentru climatul dumneavoastră, plantați într-un loc potrivit și urmați aceste sfaturi de îngrijire pentru o grădină de bujori uimitoare și sănătoasă.

Top