lcp
Afiseaza modulele
Perioada de inflorire
Conditii de lumina
Inaltime aproximativa la maturitate
Pret
lei lei
Filter

Hortensii

Hortensiile, cu buchetele lor uriașe de flori delicate într-o varietate de culori, cum ar fi albastru, roz, violet și alb, sunt un plus minunat pentru orice grădină.

Citeste mai mult
Hortensii

Arata 1-21 plante din 21 rezultate

Arata 1-21 sin 21 produs(e)
Arata 1-21 plante din 21 rezultate
Arata 1-21 sin 21 produs(e)

Hortensiile, cu buchetele lor uriașe de flori delicate într-o varietate de culori, cum ar fi albastru, roz, violet și alb, sunt un plus minunat pentru orice grădină. Aceste plante rezistente, originare din Asia și America de Nord, au fost mult timp prețuite de grădinari. Fie că sunteți un grădinar experimentat sau un novice, înțelegerea modului de îngrijire a hortensiilor este simplă și plăcută. În acest articol, vom trece în revistă tot ce trebuie să știți despre cultivarea și îngrijirea acestor plante minunate.

Unde se plantează hortensiile

Hortensiile se adaptează la o gamă largă de soluri și situații de creștere, ceea ce le face potrivite pentru grădinari de toate nivelurile de îndemânare. Cu toate acestea, au anumite cerințe de lumină. Unele cultivare de hortensii, cum ar fi macrophylla și serrata, au nevoie de umbră parțială, în timp ce altele, cum ar fi paniculata, pot suporta soarele deplin. Luați în considerare condițiile naturale de creștere din zona dvs., precum și cerințele speciale ale soiului pe care l-ați ales, atunci când decideți unde să vă plantați hortensia.

Când plantați hortensii, asigurați-vă că lăsați suficient spațiu pentru creșterea rădăcinilor. Plantați hortensia cu rădăcinile la o distanță de aproximativ 18 inci între ele. Pentru a evita deteriorarea sistemului radicular, plantați hortensiile la aceeași adâncime la care creșteau în recipientul lor original.

Cum să aveți grijă de hortensii

Odată ce hortensiile au fost plantate, este esențial să le oferiți îngrijirea corespunzătoare pentru ca acestea să crească. Următoarele sfaturi vă pot ajuta să începeți:

Hortensiile necesită udare constantă, mai ales în timpul anotimpurilor secetoase. Mențineți un nivel constant de umiditate în sol, dar evitați udarea excesivă, care poate duce la putrezirea rădăcinilor.

Îngrășământ: Hortensiile beneficiază de fertilizare în mod regulat, mai ales în timpul sezonului de creștere. Folosiți un îngrășământ universal echilibrat și respectați instrucțiunile de pe etichetă.

Tunderea: Tunderea este o componentă vitală a îngrijirii hortensiei, deoarece ajută la gestionarea dimensiunii plantei și promovează o nouă creștere. Hortensiile trebuie tăiate la sfârșitul iernii sau la începutul primăverii, înainte de începerea noii creșteri.

Protecția pe timp de iarnă: În locațiile în care iernile sunt aspre, este esențial să protejați hortensiile de temperaturile scăzute și de îngheț. Acest lucru poate fi realizat prin mulcire în jurul bazei plantei sau prin acoperirea acesteia cu o pătură de îngheț.

În plus față de aceste sugestii, țineți cont de cerințele specifice de îngrijire ale soiului de hortensie pe care l-ați ales. Unele tipuri, de exemplu, pot necesita un adăpost suplimentar împotriva vânturilor puternice sau a soarelui intens.

Hortensiile sunt un accesoriu încântător, care necesită puțină întreținere în orice peisaj, iar cu o îngrijire adecvată, plantele pot trăi mulți ani. Aceste flori încântătoare sunt garantate să ofere încântare și frumusețe mediului dvs. exterior, fie că le plantați în ghivece, fie că le adăugați în straturile de grădină. Hortensiile, cu florile lor delicate și frunzișul bogat, sunt o alegere excelentă pentru oricine dorește să creeze o grădină senină.

Top