lcp
Afiseaza modulele
Culoare
Perioada de inflorire
Conditii de lumina
Inaltime aproximativa la maturitate
Pret
lei lei
Culoare frunze
Forma arbore
Filter

Cercis sau Arborele Iudei

Cercis, sau Arborele Iudei, este cunoscut pentru florile sale vii, roz-roz, care înfloresc pe ramurile goale la începutul lunii aprilie, înainte de apariția frunzelor.

Citeste mai mult
Cercis sau Arborele Iudei

Arata 1-15 plante din 15 rezultate

Arata 1-15 sin 15 produs(e)
Arata 1-15 plante din 15 rezultate
Arata 1-15 sin 15 produs(e)

Cercis sau Arborele Iudei, este un arbore mic cu frunze cazatoare originar din America de Nord. Este cunoscut pentru florile sale vii, roz-roz, care înfloresc pe ramurile goale la începutul lunii aprilie, înainte de apariția frunzelor. Cercis este un accesoriu excelent pentru orice grădină datorită dimensiunilor mici și adaptabilității sale.

Îngrijirea Arborelui Iudei

Este simplu să cultivați Arborele Iudei și, cu o îngrijire adecvată, poate prospera în curtea dumneavoastră timp de mulți ani.

Cercis preferă un sol bine drenat, ușor acid, cu un conținut ridicat de materie organică. Tolerează o gamă largă de tipuri de sol, dar nu-i place solul argilos dur.

Cerințele față de lumina soarelui: Cercis crește cel mai bine în plin soare până la umbră parțială, dar poate tolera umbra totală. Oferiți plantei dumneavoastră o lumină solară adecvată pentru a încuraja un frunziș și o înflorire bună.

Udare și fertilizare:: Udați Arborele Iudei dumneavoastră bine și în mod regulat pentru a menține solul uniform umed. Primăvara, fertilizați planta cu un îngrășământ echilibrat.

Metode de înmulțire: Cercis poate fi înmulțit prin butași de semischelet în timpul verii sau prin stratificare în toamnă.

Tunderea: Înainte de apariția unei noi creșteri, tăiați arborele la sfârșitul iernii sau la începutul primăverii. Îndepărtați orice lemn mort, deteriorat sau bolnav și subțiațiți ramurile care se încrucișează.

Cercis este rezistent la dăunători și boli în general, însă este supus afidelor și ofiliului verticillium wilt. Pentru a ajuta la minimizarea acestor dificultăți, păstrați frunzișul uscat, limitați supraaglomerarea și oferiți suficientă circulație a aerului.

Îngrijirea pe timp de iarnă: Arborele Iudei este rezistent în majoritatea climei, dar poate beneficia de îngrijire pe timp de iarnă în zonele mai reci. Pentru a proteja planta de vânturile de iarnă, acoperiți baza cu scoarta sau acoperiți tulpinile cu pânză de sac.

Unde se plantează Cercis

Locația ideală: Arborele Iudei crește cel mai bine în plin soare până la umbră parțială, dar poate tolera umbra totală. Poate fi plantat în paturi de grădină, folosit ca plantă de specimen în containere sau cultivat ca un paravan de intimitate.

Plante partenere: Cercis se potrivește bine cu alți arbuști și plante perene cu frunze caduce, cum ar fi hortensia, Susan cu ochi negri și salvia.

Sugestii de design: Arborele Iudei este o completare excelentă pentru orice peisaj, oferind culoare și interes pe tot parcursul sezonului de creștere. Folosiți-l ca punct focal în grădină sau ca fundal pentru plantele cu creștere mai joasă. Dimensiunea sa compactă îl face perfect pentru grădinile mici, iar natura sa versatilă îl face o alegere excelentă pentru o varietate de stiluri de grădină.

Cercis este un copac versatil și încântător, ușor de cultivat și de îngrijit. Cu florile sale vibrante, de culoare roz-roz și cu dimensiunea sa compactă, cu siguranță va fi un punct de atracție în grădina dvs. pentru mulți ani de acum încolo.

Top