lcp
Afiseaza modulele
Perioada de inflorire
Conditii de lumina
Inaltime aproximativa la maturitate
Pret
lei lei
Filter

Bulbi

Plantele din bulbi sunt unele dintre cele mai frumoase și mai satisfăcătoare plante pe care le puteți cultiva în grădină.

Citeste mai mult
Bulbi

Arata 1-12 plante din 12 rezultate

Arata 1-12 sin 12 produs(e)
Arata 1-12 plante din 12 rezultate
Arata 1-12 sin 12 produs(e)

Plantele din bulbi sunt unele dintre cele mai frumoase și mai satisfăcătoare plante pe care le puteți cultiva în grădină. Aceste plante se caracterizează prin organele lor de depozitare subterane în formă de bulb, care le permit să supraviețuiască condițiilor meteorologice dure și perioadelor de secetă. Plantele bulboase vin într-o gamă largă de culori, forme și dimensiuni, ceea ce le face să fie o alegere populară pentru grădinari.

Lalele: Acestea sunt una dintre cele mai cunoscute și populare plante bulboase. Acestea vin într-o gamă de culori, de la alb la roz, violet, roșu și chiar negru.

Narcise: Acestea sunt o altă plantă bulboasă populară. Sunt cunoscuți pentru culoarea lor galben strălucitor și pentru florile în formă de trompetă.

Crocus: Aceste plante sunt caracterizate de florile lor mici, în formă de cupă, care înfloresc la începutul primăverii. Ele vin într-o gamă de culori, inclusiv mov, galben și alb.

Alliums: Acestea sunt o familie de plante bulboase care produc flori sferice într-o gamă de culori, inclusiv roz, violet și alb.

Cum să crești, să plantezi și să îngrijești plantele din bulbi

Cultivarea și îngrijirea plantelor bulboase este relativ ușoară. Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să începeți:

Alegeți locația potrivită: Majoritatea plantelor bulboase preferă un sol bine drenat și o locație însorită. Ele pot fi cultivate în straturi de grădină, în containere sau chiar ca plante de interior.

Plantați la momentul potrivit: Plantele bulboase trebuie plantate toamna sau primăvara devreme, în funcție de soi. Ar trebui să fie plantate la o adâncime de aproximativ trei ori mai mare decât dimensiunea lor, cu capătul ascuțit orientat în sus.

Udați în mod regulat: Plantele bulboase au nevoie de udare regulată, în special în timpul sezonului de creștere. Cu toate acestea, este important să nu le udați prea mult, deoarece acest lucru poate duce la putrefacție.

Fertilizați: Plantele bulboase beneficiază de o fertilizare regulată. Puteți folosi un îngrășământ echilibrat, cum ar fi un 10-10-10, primăvara și toamna.

Tăiați după înflorire: După ce florile au murit, este important să tăiați frunzele. Acest lucru ajută planta să își conserve energia și să se pregătească pentru următorul sezon de creștere.

Plantele din bulbi sunt o completare frumoasă și ușor de cultivat pentru orice grădină. Urmând aceste sfaturi simple, vă puteți bucura de o grădină plină de culoare și parfum pe tot parcursul anului.

Top