lcp
Afiseaza modulele
Proprietati
Conditii de lumina
Inaltime aproximativa la maturitate
Pret
lei lei
Filter

Conifere pitice de stancarie

Coniferele pitice sunt perfecte pentru grădinile de piatră, oferind interes pe tot parcursul anului și adăugând textură și culoare peisajului.

Citeste mai mult
Conifere pitice de stancarie

Arata 1-23 plante din 23 rezultate

Arata 1-23 sin 23 produs(e)
Arata 1-23 plante din 23 rezultate
Arata 1-23 sin 23 produs(e)

Coniferele pitice sunt perfecte pentru grădinile de piatră, oferind interes pe tot parcursul anului și adăugând textură și culoare peisajului. Sunt plante mici, cu creștere lentă, care nu necesită mult spațiu și sunt ideale pentru cultivarea în containere sau în spații mici de grădină. În această postare pe blog, vom examina mai îndeaproape unele dintre cele mai bune conifere pitice pentru grădinile de piatră, cum să le cultivăm și cum să le îngrijim.

Exemple de conifere pitice

Pinul Mugo pitic (Pinus mugo 'Mops'): Acest conifer veșnic verde cu creștere lentă are o formă rotunjită și crește până la aproximativ 2 picioare înălțime și lățime. Acele sale au o culoare verde strălucitor, care se transformă într-un frumos galben auriu toamna.

Pinul alb japonez pitic (Pinus parviflora 'Glauca Nana'): Acest conifer are o formă rotunjită și ace de culoare verde-albastră care îi conferă o textură unică. Crește până la aproximativ 2-3 picioare înălțime și lățime, ceea ce îl face perfect pentru grădinile de piatră.

Molidul albastru pitic (Picea pungens 'Montgomery'): Acest conifer are ace de culoare albastru-cenușiu și o formă conică. Crește până la aproximativ 3-4 picioare înălțime și lățime și este foarte rezistent.

Cipresul Hinoki pitic (Chamaecyparis obtusa 'Nana Gracilis'): Acest conifer veșnic verde are o formă piramidală și un frunziș moale, cu pene, care crește în formă de spirală. Crește până la aproximativ 4-5 picioare înălțime și 2-3 picioare lățime.

Cum se plantează 

Atunci când plantați conifere pitice într-o grădină de piatră, este important să alegeți locația potrivită. Au nevoie de un sol bine drenat, așa că alegeți un loc ușor înălțat sau cu un drenaj bun. Dacă este necesar, amestecați puțin nisip sau pietriș pentru a îmbunătăți drenajul. Plantați coniferul la aceeași adâncime la care se afla în recipient și asigurați-vă că solul este bine tasat în jurul ghemului de rădăcini.

Cum se cultivă și cum se îngrijesc coniferele pitice

Aceste plante necesită o îngrijire minimă odată stabilite, dar necesită o anumită atenție în primul an de la plantare. Udați planta în profunzime o dată pe săptămână în timpul sezonului de creștere și puneți mulci în jurul bazei plantei pentru a ajuta la reținerea umidității. Fertilizați planta cu un îngrășământ cu eliberare lentă primăvara și tăiați orice ramură moartă sau deteriorată, după cum este necesar.

În ceea ce privește cerințele față de lumină și sol, coniferele pitice preferă soarele deplin până la umbra parțială și un sol bine drenat. Ele pot fi predispuse la putrezirea rădăcinilor dacă solul este prea umed, așa că asigurați-vă că solul este bine drenat. Beneficiază, de asemenea, de o tăiere ocazională pentru a-și menține forma și dimensiunea.

Coniferele pitice sunt o alegere excelentă pentru grădinile de piatră, oferind interes pe tot parcursul anului și adăugând textură și culoare peisajului. Atunci când le plantați într-o grădină de piatră, asigurați-vă că alegeți locația potrivită și că le oferiți îngrijirea potrivită, inclusiv udarea, fertilizarea și tăierea corespunzătoare. Cu puțină atenție, coniferele dvs. pitice vor prospera în grădina dvs. de roci și vor oferi frumusețe pentru mulți ani de acum încolo.

Top