lcp
Afiseaza modulele
Perioada de inflorire
Conditii de lumina
Inaltime aproximativa la maturitate
Pret
lei lei
Filter

Ierburi ornamentale si bambusuri

Ierburile și bambusurile sunt plante versatile și rezistente, care sunt utilizate pe scară largă în grădini și amenajări peisagistice.

Citeste mai mult
Ierburi ornamentale si bambusuri

Arata 1-24 plante din 64 rezultate

Arata 1-24 sin 64 produs(e)
Arata 1-24 plante din 64 rezultate
Arata 1-24 sin 64 produs(e)

Ierburi și bambus: Un ghid de creștere și îngrijire

Ierburile și bambusurile sunt plante versatile și rezistente, care sunt utilizate pe scară largă în grădini și amenajări peisagistice. Ele oferă o gamă largă de beneficii, inclusiv furnizarea de parfumuri aromatice, atragerea polenizatorilor și chiar furnizarea de alimente și medicamente. Dacă doriți să adăugați câteva ierburi și bambus în grădina sau peisajul dvs., iată ce trebuie să știți.

Exemple de bambus

Phyllostachys: Un tip de bambus care este originar din Asia și crește bine în climatele temperate. Are o creștere rapidă și poate ajunge la înălțimi de până la 15 metri.

Fargesia: Un bambus care se aglomerează, originar din China și care se potrivește bine în grădinile mici. Are o creștere lentă și atinge înălțimi de până la 3,5 metri.

Bambusa: Un tip de bambus originar din Asia, cunoscut pentru tulpinile sale atractive și pentru frunzișul dens. Este un bambus cu creștere rapidă care poate atinge înălțimi de până la 30 de metri.

Cum se cultivă ierburile ornamentale

Alegeți o locație care primește cel puțin șase ore de lumină solară pe zi și care are un sol bine drenat. Începeți să cultivați ierburi din semințe sau butași, sau cumpărați plante tinere din magazinul nostru online. Plantați-le în containere sau în pământ, distanțându-le la o distanță de aproximativ 12 centimetri. Udați-le în mod regulat, dar evitați udarea excesivă, deoarece aceasta poate duce la putrezirea rădăcinilor.

Cum se cultivă bambus

Alegeți o locație cu sol bine drenat și cu soare parțial sau total. Începeți bambusul din rizomi (sisteme de rădăcini) sau cumpărați plante tinere de la un centru de grădinărit. Plantați-le în containere sau în pământ, distanțându-le la aproximativ 1,5 metri unul de celălalt. Udați bambușii în mod regulat, mai ales în timpul perioadelor de secetă. Fertilizați acești mici copaci la fiecare șase până la opt săptămâni cu un îngrășământ echilibrat, cu eliberare lentă.

Îngrijirea ierbii și a bambușilor

Evitati dăunătorii și bolile prin utilizarea metodelor organice, cum ar fi plantarea însoțitoare, și prin evitarea fertilizării excesive.

Ierburile și bambusurile sunt plante ușor de cultivat care oferă o gamă largă de beneficii. Cu o îngrijire și o atenție corespunzătoare, acestea pot prospera într-o varietate de locații și pot oferi frumusețe și utilitate

Top