lcp
Afiseaza modulele
Inaltimea
Rezistenta la inghet
Culoare
Pret
lei lei
Filter

Trandafiri hibrizi Tea

Trandafirii teahibrizi, cunoscuți și sub numele de trandafiri moderni, sunt un tip de trandafir care a fost dezvoltat la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea.

Citeste mai mult
Trandafiri hibrizi Tea

Arata 1-21 plante din 21 rezultate

Arata 1-21 sin 21 produs(e)
Arata 1-21 plante din 21 rezultate
Arata 1-21 sin 21 produs(e)

Trandafirii teahibrizi, cunoscuți și sub numele de trandafiri moderni, sunt un tip de trandafir care a fost dezvoltat la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea. Acești trandafiri sunt rezultatul reproducerii între trandafirii hibrizi perpetuu și trandafirii de ceai și sunt cunoscuți pentru florile lor mari și aspectuoase, tulpinile lungi și culorile vibrante. Mai jos vom explora modul de cultivare și îngrijire a trandafirilor teahibrizi și vă vom prezenta șase soiuri uimitoare: Lancôme, Sunblest, Renica, Madame Caroline Testout, Rose Gaujard, și Mister Lincoln.

Cultivarea trandafirilor teahibrizi:

Trandafirii teahibrizi, sunt, în general, ușor de cultivat și de îngrijit, dar au unele cerințe specifice. Iată câteva sfaturi pentru cultivarea trandafirilor teahibrizi:

Alegeți un loc însorit: Majoritatea trandafirilor teahibrizi au nevoie de soare deplin pentru a se dezvolta. Alegeți un loc în grădină care să primească cel puțin șase ore de lumină directă a soarelui în fiecare zi.

Plantați în sol bine drenat: Trandafirilor nu le place ca rădăcinile lor să stea în apă, așa că este important să îi plantați într-un sol care se drenează bine. Dacă solul dvs. este argilos, luați în considerare amendarea acestuia cu compost sau alte materii organice pentru a îmbunătăți drenajul.

Udați în mod regulat: Trandafirii au nevoie de udare regulată, mai ales în timpul vremii calde și uscate. Încercați să le oferiți aproximativ un centimetru de apă pe săptămână, fie prin precipitații, fie prin irigare.

Fertilizați primăvara: Oferiți trandafirilor teahibrizi un impuls primăvara cu un îngrășământ echilibrat. Urmați instrucțiunile de pe ambalaj pentru ratele de aplicare.

Tundeți în timpul iernii: Trandafirii teahibrizi beneficiază de o tăiere anuală pentru a îndepărta lemnul mort și a da formă plantei. Tăiați iarna, când planta este în repaus, și îndepărtați ramurile încrucișate sau creșterile slabe.

Îngrijirea trandafirilor teahibrizi

Trandafirii teahibrizi necesită, în general, puțină întreținere, dar necesită o anumită îngrijire pentru a-i menține sănătoși și pentru a arăta cât mai bine. Iată câteva sfaturi pentru îngrijirea trandafirilor teahibrizi:

Fiți atenți la dăunători și boli: Trandafirii pot fi susceptibili la dăunători precum afidele și boli precum pata neagră. Verificați plantele în mod regulat și luați măsuri dacă observați probleme.

Tăiați-le frunzele în mod regulat: Pentru a încuraja mai multe flori, tăiați regulat trandafirii teahibrizi prin tăierea florilor uzate. Acest lucru va ajuta, de asemenea, să împiedicați planta să pună energie pentru a produce semințe.

Mulciți în jurul bazei plantei: Mulcirea poate ajuta la reținerea umidității în sol și la suprimarea buruienilor. Folosiți un strat de mulci organic, cum ar fi scoarță mărunțită sau compost, în jurul bazei plantei.

Susțineți planta: Trandafirii teahibrizi pot crește destul de înalți și grei, așa că este o idee bună să oferiți un suport, cum ar fi un spalier sau un țăruș, pentru a împiedica planta să se răstoarne.

Exemple de trandafiri teahibrizi:

Lancôme: Acest trandafir a fost introdus în 1979 și are flori mari, parfumate, de culoare roz. Crește până la aproximativ un metru și jumătate înălțime și lățime și este cunoscut pentru rezistența sa la boli.

Sunblest: Acest trandafir a fost introdus în 1983 și are flori de un galben strălucitor care se estompează în crem. Crește până la o înălțime și o lățime de aproximativ un metru și jumătate și este cunoscut pentru toleranța sa la căldură.

Renica: Acest trandafir a fost introdus în 1998 și are flori delicate de culoare roz și albă. Crește până la o înălțime și o lățime de aproximativ un metru și jumătate și este cunoscut pentru rezistența sa la boli.

Madame Caroline Testout: Acest trandafir a fost introdus în 1890 și are flori mari și parfumate de culoare roz. Are o înălțime și o lățime de aproximativ 1,5 metri și este cunoscut pentru rezistența sa la boli.

Trandafirul Gaujard: Acest trandafir a fost introdus în 1947 și are flori roz și galbene vibrante. Crește până la o înălțime și o lățime de aproximativ un metru și jumătate și este cunoscut pentru rezistența sa la boli.

Mister Lincoln: Acest trandafir a fost introdus în 1964 și are flori de culoare roșu intens. Are o înălțime de aproximativ 1,8 metri și o lățime de 1,5 metri și este cunoscut pentru parfumul său puternic.

Trandafirii teahibrizi sunt un plus frumos pentru orice grădină și merită efortul de a crește și de a avea grijă de ei. Cu florile lor mari, aspectuoase și culorile vibrante, cu siguranță vor face o declarație în orice peisaj. Urmând aceste sfaturi pentru cultivarea și îngrijirea trandafirilor, vă puteți bucura de frumusețea lor ani la rând.

Top