lcp
Afiseaza modulele
Perioada de inflorire
Proprietati
Conditii de lumina
Inaltime aproximativa la maturitate
Pret
lei lei
Filter

Arbori Columnari

Arborii columnari sunt un plus mare pentru orice grădină sau peisaj.

Citeste mai mult
Arbori Columnari

Arata 1-11 plante din 11 rezultate

Arata 1-11 sin 11 produs(e)
Arata 1-11 plante din 11 rezultate
Arata 1-11 sin 11 produs(e)

Arborii columnari sunt un plus mare pentru orice grădină sau peisaj. Sunt arbori înalți și înguste care pot fi cultivate în spații mici sau ca punct focal într-o grădină mai mare. În acest articol, vom acoperi tot ceea ce trebuie să știți despre cultivarea, îngrijirea și plantarea arborilor columnari.

Alegerea copacului columnar potrivit

Există multe tipuri diferite de arbori columnari din care puteți alege. Printre opțiunile populare se numără carpenul european, holly-ul japonez și cedrul atlas albastru plângător. Atunci când alegeți un copac, luați în considerare dimensiunea spațiului în care îl veți planta și cantitatea de lumină solară pe care o va primi.

Cum se plantează

Arborii columnari trebuie plantați într-un loc care primește mult soare. De asemenea, au nevoie de un sol bine drenat. Înainte de plantare, asigurați-vă că solul este lipsit de pietre și alte resturi. Săpați o groapă de două ori mai lată și mai adâncă decât ghemul de rădăcini al copacului. Așezați copacul în groapă și umpleți-o cu pământ, asigurându-vă că pomul este la nivel. Udați bine copacul și adăugați un strat de mulci în jurul bazei.

Îngrijirea arborilor columnari

Unul dintre avantajele acestor arbori este că necesită foarte puțină întreținere. Cu toate acestea, este important să udați regulat copacul în primul an de creștere pentru a ajuta la stabilirea sistemului radicular. După primul an, copacul ar trebui să poată supraviețui cu ajutorul precipitațiilor naturale.

Îngrășământul nu este de obicei necesar pentru arborii columnari, dar dacă doriți să dați un impuls copacului dumneavoastră, puteți aplica un îngrășământ cu eliberare lentă primăvara.

Tunderea 

Copacii columnari necesită o tăiere minimă, dar este important să îndepărtați orice ramură moartă sau bolnavă. Tăierea trebuie făcută la sfârșitul iernii sau la începutul primăverii, înainte ca pomul să înceapă să iasă frunzele.

Acești pomi fructiferi necesită un pic mai multă tăiere pentru a-și menține forma și dimensiunea. Ei ar trebui să fie tăiați la sfârșitul iernii sau la începutul primăverii, înainte de a începe să înmugurească. Acest lucru va ajuta la promovarea producției de fructe și va împiedica pomul să devină prea înalt.

Arborii columnari sunt o opțiune excelentă pentru spațiile mici sau ca punct focal într-o grădină mai mare. Ei necesită o întreținere minimă, dar este important să alegeți copacul potrivit pentru spațiul dumneavoastră și să îl plantați într-un loc cu soare deplin și sol bine drenat. Cu o îngrijire adecvată, arborele dvs. columnar vă va oferi ani de frumusețe și plăcere.

Top