lcp
Afiseaza modulele
Perioada de inflorire
Conditii de lumina
Inaltime aproximativa la maturitate
Pret
lei lei
Filter

Crini Hemerocallis

Hemerocallis, cunoscute sub numele de crini de zi, sunt plante perene populare și rezistente care înfloresc într-o gamă largă de culori și dimensiuni.

Citeste mai mult
Crini Hemerocallis

Arata 1-13 plante din 13 rezultate

Arata 1-13 sin 13 produs(e)
Arata 1-13 plante din 13 rezultate
Arata 1-13 sin 13 produs(e)

Hemerocallis, cunoscute sub numele de crini de zi, sunt plante perene populare și rezistente care înfloresc într-o gamă largă de culori și dimensiuni. Sunt ușor de cultivat și de îngrijit, ceea ce le face o alegere excelentă atât pentru grădinarii începători, cât și pentru cei cu experiență. Cu o îngrijire și o atenție corespunzătoare, vă puteți bucura de o afișare uimitoare a acestor flori frumoase în grădina dvs. pentru mulți ani de acum încolo.

Cum se plantează

Crinii prosperă în plin soare până la umbră parțială, dar pot crește și în zone cu umbră ușoară. Sunt foarte adaptabili și pot crește într-o gamă largă de tipuri de sol, de la soluri argiloase grele la soluri nisipoase. Cu toate acestea, este important să vă asigurați că solul se drenează bine pentru a preveni îmbibarea cu apă, care poate provoca putrezirea rădăcinilor.

Atunci când plantați Hemerocallis, asigurați-vă că alegeți un loc din grădină care are un drenaj bun și adăugați mult compost în sol pentru a îmbunătăți fertilitatea acestuia. Plantați crini în tufe, distanțându-le la o distanță de aproximativ 18-24 de centimetri între ele, și udați-le bine după plantare.

Cum să aveți grijă de crini

Crinii sunt ușor de îngrijit și necesită foarte puțină întreținere. Odată stabiliți, sunt destul de toleranți la secetă, așa că nu trebuie udați frecvent. Cu toate acestea, este important să mențineți solul umed în timpul perioadelor prelungite de secetă.

Pentru a vă păstra crinii Hemerocallis să arate cât mai bine, asigurați-vă că tăiați regulat florile uzate pentru a preveni formarea de semințe și pentru a încuraja planta să producă mai multe flori. În plus, puteți fertiliza crinii cu un îngrășământ cu eliberare lentă primăvara și din nou vara pentru a încuraja o creștere sănătoasă și a promova mai multe flori.

Dăunători și boli

Crinii sunt relativ lipsiți de dăunători, dar uneori pot fi afectați de otrăvire sau rugină. Pentru a preveni aceste probleme, asigurați-vă că spațiați plantele în mod adecvat pentru a permite o bună circulație a aerului și evitați să udați frunzele, ceea ce poate crea condiții de umiditate ideale pentru dezvoltarea acestor boli. Dacă observați probleme la crinii voștri, tratați-i imediat cu un fungicid pentru a preveni răspândirea bolii.

Soiuri

Există multe soiuri diferite de crini Hemerocallis disponibile, astfel încât este ușor să găsiți unul care să se potrivească nevoilor dumneavoastră. Printre cele mai populare soiuri se numără "Hyperion", de un portocaliu strălucitor, "Raspberry Wine", de un roșu intens, și "Stella d'Oro", de un galben intens.

Cu perioada lor lungă de înflorire și culorile lor vibrante, crinii sunt un accesoriu excelent pentru orice grădină. Fie că le plantați într-o bordură însorită, ca acoperire a solului sau în ghivece pe terasă, aceste frumoase plante perene vă vor înveseli cu siguranță spațiul exterior.

În concluzie, Hemerocallis, cunoscute și sub numele de crini, sunt o alegere populară și versatilă pentru grădinari. Sunt ușor de cultivat și de îngrijit, ceea ce le face o alegere excelentă pentru cei care caută plante care necesită puțină întreținere. Cu o gamă largă de culori, dimensiuni și perioade de înflorire, există un crin pentru fiecare grădină, așa că de ce să nu adăugați astăzi câteva în peisajul dumneavoastră?

Top