lcp
Afiseaza modulele
Perioada de inflorire
Conditii de lumina
Inaltime aproximativa la maturitate
Pret
lei lei
Filter

Liliac

Liliacul este un arbust iubit și clasic, care poate adăuga frumusețe și parfum în orice grădină.

Citeste mai mult
Liliac

Arata 1-10 plante din 10 rezultate

Arata 1-10 sin 10 produs(e)
Arata 1-10 plante din 10 rezultate

Liliacul este un arbust iubit și clasic, care poate adăuga frumusețe și parfum în orice grădină. Aceste plante sunt relativ ușor de cultivat și de îngrijit, ceea ce le face o completare excelentă pentru orice peisaj. În acest articol, vom acoperi tot ceea ce trebuie să știți despre cultivarea, îngrijirea și plantarea liliacului.

Alegerea soiului de liliac potrivit

Există multe soiuri diferite de liliac din care puteți alege, fiecare cu propriile caracteristici unice. Unele tipuri populare includ liliacul comun, liliacul persan și liliacul coreean pitic. Atunci când alegeți un soi, luați în considerare dimensiunea la maturitate a plantei, culoarea și forma florilor, precum și zona de rezistență.

Unde se plantează

Liliacul preferă un sol bine drenat, cu un pH ușor alcalin spre neutru. Ar trebui să fie plantați într-o zonă care primește soare deplin până la umbră parțială, cu o bună circulație a aerului. Înainte de plantare, pregătiți solul săpând o groapă de două ori mai lată și mai adâncă decât ghemul de rădăcini. Amestecați compost sau gunoi de grajd învechit pentru a îmbunătăți calitatea solului. Plantați arbustul cu ghemul de rădăcini la nivelul suprafeței solului și udați bine după plantare.

Cum se îngrijește

Udarea este importantă pentru acești arbori, mai ales în timpul perioadelor de secetă. Udați în profunzime o dată pe săptămână și asigurați-vă că solul rămâne umed, dar nu îmbibat cu apă. Mulcirea poate ajuta la reținerea umidității și la ținerea sub control a buruienilor.

Fertilizarea este, de asemenea, importantă pentru aceste plante. Aplicați un îngrășământ echilibrat primăvara pentru a promova o creștere și o înflorire sănătoasă. Evitați utilizarea îngrășămintelor cu conținut ridicat de azot, deoarece acestea pot afecta rădăcinile.

Tunderea liliacului

Tunderea este importantă pentru liliac pentru a le menține forma și pentru a promova o creștere sănătoasă. Cel mai bine este să tăiați imediat după ce sezonul de înflorire s-a încheiat. Îndepărtați orice ramură moartă sau deteriorată și tăiați orice ramură prea mare pentru a promova o nouă creștere. De asemenea, tăierea florilor uzate poate încuraja o nouă creștere și înflorire.

Liliacul este un arbust cu flori frumos și ușor de îngrijit, care poate adăuga culoare și parfum în orice grădină. Alegeți soiul potrivit pentru climatul dumneavoastră, plantați-l într-un loc potrivit și urmați aceste sfaturi de îngrijire pentru o grădină de liliac uimitoare și sănătoasă. Cu o îngrijire adecvată, aceste plante pot prospera timp de zeci de ani și pot deveni o parte iubită a grădinii dumneavoastră.

Top