lcp
Afiseaza modulele
Perioada de inflorire
Conditii de lumina
Inaltime aproximativa la maturitate
Pret
lei lei
Filter

Cotinus

Penele unice de flori mici, asemănătoare cu fumul, sunt ceea ce face această plantă atât de specială, iar culoarea vibrantă a toamnei o face să se remarce în grădină.

Citeste mai mult
Cotinus

Arata 1-6 plante din 6 rezultate

Arata 1-6 sin 6 produs(e)
Arata 1-6 plante din 6 rezultate

Cotinus este un arbust cu frunze cazatoare originar din Asia și America de Nord. Penele unice de flori mici, asemănătoare cu fumul, sunt ceea ce fac această plantă atât de specială, iar culoarea vibrantă a toamnei o face să se remarce în grădină.

Cum se cultivă Cotinus

Cotinus este simplu de cultivat și va prospera în grădina dvs. timp de mulți ani dacă este îngrijit corespunzător.

Cerințele solului: Continus preferă un sol bine drenat, bogat în substanțe organice. Tolerează o gamă largă de tipuri de sol, dar nu-i place solul argilos dur.

Cotinus crește cel mai bine în plin soare, deși poate tolera și umbra moderată. Pentru a asigura o creștere și o înflorire sănătoasă, asigurați-vă că planta dvs. primește suficientă lumină solară.

Udare și fertilizare: Pentru a menține solul uniform umed, udați arbustul-ul profund și consistent. Primăvara, fertilizați planta cu un îngrășământ echilibrat.

Metode de înmulțire: Cotinus poate fi înmulțit prin prelevarea de butași de semischelet în timpul verii sau prin divizare primăvara.

Îngrijirea arbustilor Cotinus

Tunderea: Tăiați arbustul la sfârșitul iernii sau la începutul primăverii, înainte de a se dezvolta o nouă creștere. Îndepărtați orice lemn mort, deteriorat sau bolnav și subțiațiți ramurile încrucișate.

Combaterea dăunătorilor și a bolilor: Continus este, în general, lipsit de dăunători și boli, dar este sensibil la otrăvire. Menținerea frunzelor uscate, reducerea la minimum a supraaglomerării și permiterea unei mișcări adecvate a aerului pot ajuta la prevenirea acestei probleme.

Îngrijirea pe timp de iarnă: Cotinus este rezistent în majoritatea climei, deși în zonele mai reci, poate beneficia de protecție pe timp de iarnă. Pentru a proteja planta de vânturile de iarnă, acoperiți baza plantei cu scoarta sau acoperiți tulpinile cu pânză de sac.

Unde se plantează Cotniuns

Acest arbust spectaculos crește cel mai bine în plin soare, deși poate tolera și umbra moderată. Poate fi cultivat în straturi de grădină, în containere ca plantă de specimen sau ca un gard mare.

Arbustul ornamental completează alți arbuști de foioase și plante perene, cum ar fi hortensia, Susanul cu ochi negri și salvia.

Sugestii pentru design:: Cotinus este o completare excelentă pentru orice peisaj, adăugând culoare și interes pe tot parcursul sezonului de creștere. Poate fi folosit ca fundal pentru plante mai mici sau ca piesă centrală în grădină. Cotinus va uimi cu siguranță, indiferent dacă doriți un design tradițional sau modern.

Acesta este un arbust ornamental frumos, simplu de cultivat și de întreținut, cu penajele sale distincte asemănătoare fumului și culoarea strălucitoare de toamnă.

Top