lcp
Afiseaza modulele
Proprietati
Conditii de lumina
Inaltime aproximativa la maturitate
Pret
lei lei
Filter

Arbori globulari vesnic verzi

Arborii globulari veșnic verzi sunt foarte căutați de grădinari și peisagiști pentru formele lor compacte și rotunjite si pentru frunzișul veșnic verde.

Citeste mai mult
Arbori globulari vesnic verzi

Arata 1-8 plante din 8 rezultate

Arata 1-8 sin 8 produs(e)
Arata 1-8 plante din 8 rezultate

Arborii globulari veșnic verzi sunt foarte căutați de grădinari și peisagiști pentru formele lor compacte și rotunjite, pentru frunzișul veșnic verde și pentru cerințele reduse de întreținere. Dacă doriți să adăugați câțiva arbori globulari veșnic verzi în grădina sau peisajul dvs., iată ce trebuie să știți.

Exemple:

Buxus: Un arbust cu creștere lentă sau un copac mic care este folosit în mod obișnuit ca gard viu sau ca topiar. Necesită un sol bine drenat și soare integral sau parțial.

Ienupăr (Juniperus): Un gen de conifere veșnic verzi care sunt utilizate în mod obișnuit ca acoperitoare de sol, arbuști și arbori mici. Sunt rezistente la secetă și cresc bine într-o varietate de soluri.

Tisa (Taxus): Un conifer cu creștere lentă care este adesea folosit ca gard viu sau ca arbore specimen. Este tolerant la o gamă largă de soluri și condiții de creștere.

Cum se cultivă 

Alegeți o locație cu sol bine drenat și cu soare integral sau parțial. Începeți arborele globular veșnic verde din semințe sau butași, sau cumpărați plante tinere de la un centru de grădinărit. Plantați acești arbori în pământ sau în containere, distanțându-i la aproximativ 1,5 metri unul de celălalt.

Udați-i în mod regulat, mai ales în timpul perioadelor de secetă.

Fertilizați pomii globuloși veșnic verzi la fiecare șase-opt săptămâni cu un îngrășământ echilibrat, cu eliberare lentă.

Îngrijirea arborilor globulari veșnic verzi

Tăiați acești arbori în mod regulat pentru a le menține forma și dimensiunea. Controlați dăunătorii și bolile prin utilizarea metodelor organice, cum ar fi plantarea de însoțitori, și prin evitarea fertilizării excesive.

Mulciți în jurul bazei copacilor pentru a conserva umiditatea și a suprima buruienile.

Unde se plantează 

Arborii globulari cu frunze veșnice sunt potriviți pentru o gamă largă de stiluri de grădină și peisaj, de la formal la informal. Pot fi plantați într-o bordură mixtă, într-o grădină de roci, ca arbore specimen sau ca plantație de fundație. Sunt, de asemenea, foarte potriviți pentru recipientele de pe o terasă sau balcon.

Arborii globulari veșnic verzi sunt plante versatile și cu întreținere redusă, care oferă o serie de beneficii. Cu o îngrijire și o atenție corespunzătoare, aceștia pot prospera într-o varietate de locații și pot oferi verdeață și frumusețe pe tot parcursul anului în grădina sau peisajul dumneavoastră.

Top