lcp
Afiseaza modulele
Proprietati
Conditii de lumina
Inaltime aproximativa la maturitate
Pret
lei lei
Filter

Conifere

Copacii joacă un rol esențial în ecosistem, oferind umbră, habitat și oxigen pentru diverse specii de plante și animale.

Citeste mai mult
Conifere

Arata 1-24 plante din 81 rezultate

Arata 1-24 sin 81 produs(e)
Arata 1-24 plante din 81 rezultate
Arata 1-24 sin 81 produs(e)

Copacii joacă un rol esențial în ecosistem, oferind umbră, habitat și oxigen pentru diverse specii de plante și animale. Una dintre cele mai populare categorii de arbori este cea a coniferelor. 

Aceștia sunt arbori veșnic verzi care se caracterizează prin frunzele lor asemănătoare unor ace și prin conuri. Sunt cunoscuți pentru capacitatea lor de a rezista la condiții meteorologice dure, ceea ce îi face o alegere populară pentru amenajarea spațiilor verzi. În acest articol, vom discuta despre unii dintre cei mai comuni arbori conifere, despre cum să îi creștem și să îi îngrijim, precum și despre locul ideal pentru a-i planta.

Exemple de arbori conifere

Bradul Douglas - Acest copac este originar din regiunea Pacific Northwest din America de Nord și este una dintre cele mai înalte specii de conifere. Bradul Douglas are o formă piramidală și un trunchi drept, cu ace moi și conuri parfumate.

Pinul de padure - Această specie de conifere este originară din Europa și Asia. Are un aspect distinctiv, cu ace de culoare verde-albastră și scoarță aspră. Pinii scoțieni sunt rezistenți și se pot dezvolta într-o varietate de soluri, ceea ce îi face o alegere populară pentru amenajarea peisagistică.

Molid albastru de Colorado - Acest copac este originar din Munții Stâncoși și este cunoscut pentru acele sale de culoare gri-albastru și forma conică. Puieții Colorado Blue Spruce au o creștere lentă și necesită puțină întreținere, ceea ce îi face să fie o alegere ideală pentru grădinile mici.

Pinul Alb - Această specie de conifere este nativă din regiunea de nord-est a Americii de Nord. Are ace lungi și moi și un obicei de creștere îngust și vertical. Pinii albi estici au o creștere rapidă și sunt o alegere excelentă pentru a crea umbră sau pentru a oferi intimitate.

Cum se cultivă și cum se îngrijesc coniferele

Coniferele preferă soarele plin și solurile bine drenate. Aceștia pot tolera o serie de condiții de sol, dar se simt cel mai bine în soluri bogate în materie organică.

Au nevoie de udare regulată, mai ales în primii ani de creștere. Udați copacul în profunzime o dată pe săptămână, sau mai frecvent în perioadele de secetă.

Coniferele beneficiază de o fertilizare regulată. Aplicați un îngrășământ echilibrat primăvara, înainte de începerea noii creșteri.

Tunderea este un aspect important al îngrijirii arborilor conifere. Tăiați copacul anual sau după cum este necesar, pentru a elimina ramurile moarte, bolnave sau încrucișate.

Unde se plantează 

Coniferele pot fi plantate într-o varietate de locații, inclusiv în parcuri, grădini și zone naturale. Sunt ideali pentru a fi folosiți ca arbori specimen, pentru a proteja împotriva vântului sau ca paravane de intimitate. Coniferele sunt, de asemenea, alegeri populare pentru utilizarea în fermele de pomi de Crăciun, deoarece au o durată de viață lungă și un aspect distinct.

Arborii coniferi sunt o componentă esențială a ecosistemului și oferă numeroase beneficii mediului înconjurător. Cu o îngrijire și o atenție corespunzătoare, aceștia pot prospera și pot oferi plăcere timp de mulți ani. Atunci când selectați un arbore conifer pentru plantare, luați în considerare locația, dimensiunea și obiceiurile de creștere ale arborelui, pentru a vă asigura că acesta va prospera în noua sa casă.

Top