lcp
Afiseaza modulele
Perioada de inflorire
Conditii de lumina
Inaltime aproximativa la maturitate
Pret
lei lei
Filter

Iris

Floarea de Iris este o plantă perenă frumoasă și versatilă, care oferă culoare și farmec oricărei grădini.

Citeste mai mult
Iris

Arata 1-17 plante din 17 rezultate

Arata 1-17 sin 17 produs(e)
Arata 1-17 plante din 17 rezultate
Arata 1-17 sin 17 produs(e)

Iris Peudacorus, este o plantă perenă frumoasă și versatilă, care oferă culoare și farmec oricărei grădini. Florile delicate și grațioase ale acestei plante nu sunt doar frumoase, ci și ușor de îngrijit, ceea ce o face o alegere populară atât pentru grădinarii începători, cât și pentru cei experimentați. Această postare va trece în revistă elementele de bază ale cultivării și îngrijirii Irisului, astfel încât să puteți aprecia frumusețea acesteia în propria curte.

Unde se plantează 

Forile de Iris cresc bine în sol umed, bine drenat și este cel mai bine plantată în apropierea unor elemente de apă, cum ar fi iazuri, cursuri de apă sau zone umede. Această plantă prosperă, de asemenea, în regiunile umede, mlăștinoase. Trebuie remarcat, totuși, că Irisul nu este potrivit pentru climatele uscate sau deșertice.

În ceea ce privește soarele, Irisul poate tolera atât umbra parțială, cât și soarele deplin. Se recomandă ca planta să fie plasată într-o zonă care primește cel puțin 4 ore de lumină directă a soarelui pe zi, deși ar trebui să se asigure o oarecare umbră în timpul celor mai calde perioade ale zilei, în special în timpul lunilor de vară.

Cum se cultivă

Irisul este o plantă destul de simplu de cultivat în majoritatea solurilor din grădină, cu umiditate corespunzătoare. Este ideal să plantați bulbii toamna, la aproximativ 4-6 centimetri adâncime, într-un sol bogat în substanțe organice. Această plantă preferă condițiile de umiditate constantă, prin urmare, mențineți solul umed, dar nu saturat.

Aceasta este o plantă rezistentă care necesită puțină îngrijire. Deoarece poate crește destul de înalt, este esențial să oferiți suport tulpinilor, mai ales în situații de vânt. În cazul în care planta devine prea înaltă, poate fi tăiată pentru a-și regla dimensiunea.

Îngrijirea Irisilior

Irisul este o plantă care necesită puțină întreținere și care necesită puțin efort odată stabilită. Cu toate acestea, există câteva lucruri de care trebuie să țineți cont pentru a garanta că planta prosperă:

Udarea: Deoarece această plantă se bucură de un sol umed, este esențial să mențineți solul în permanență umed, în special pe parcursul lunilor de vară. Pe de altă parte, udarea excesivă ar putea provoca putrezirea bulbilor.

Fertilizarea: Irisulnu are nevoie să fie fertilizat în mod regulat, deși poate beneficia de aplicații ocazionale ale unui îngrășământ cu eliberare lentă.

Tunderea: În cazul în care planta devine prea înaltă, poate fi tăiată pentru a-i controla dimensiunea. După ce planta a încetat să mai înflorească, la sfârșitul verii sau la începutul toamnei, tăiați-o.

Dăunători și boli: Floarea de Iris este foarte rezistentă la dăunători și boli, însă melcii și melcii pot dăuna frunzelor. În cazul în care planta prezintă simptome de boală, cum ar fi frunze decolorate sau ofilite, este esențial să se rezolve problema cât mai curând posibil pentru a preveni răspândirea ei.

Floarea de Iris este o plantă încântătoare, care necesită puțină întreținere și care oferă culoare și frumusețe oricărei grădini. Este o alegere excelentă pentru grădinari de toate abilitățile, datorită florilor sale frumoase, tulpinilor grațioase și ușurinței de îngrijire. Irisul poate prospera în grădina dvs. timp de mulți ani cu îngrijire și atenție corespunzătoare, oferind frumusețe și intrigă pentru anii ce vor urma.

Top