lcp
Afiseaza modulele
Inaltimea
more... less
Rezistenta la inghet
Culoare
Pret
lei lei
Filter

Trandafiri istorici

Trandafirii au fost cultivați și admirați de mii de ani, iar multe dintre soiurile de trandafiri pe care le cunoaștem astăzi au o istorie bogată.

Citeste mai mult
Trandafiri istorici

Arata 1-24 plante din 56 rezultate

Arata 1-24 sin 56 produs(e)
Arata 1-24 plante din 56 rezultate
Arata 1-24 sin 56 produs(e)

Trandafirii au fost cultivați și admirați de mii de ani, iar multe dintre soiurile de trandafiri pe care le cunoaștem astăzi au o istorie bogată. Trandafirii istorici, cunoscuți și sub numele de trandafiri vechi de grădină, sunt cei care au fost cultivați înainte de introducerea hibrizilor moderni de trandafiri la mijlocul secolului al XIX-lea. Acești trandafiri sunt adesea celebrați pentru frumusețea, parfumul și rezistența lor.

Mai jos vom explora cum să cultivăm și să îngrijim trandafirii istorici și vă vom prezenta patru soiuri uimitoare: Empereur du Maroc, Comte de Chambord si Belvedere.

Cultivarea trandafirilor istorici

Trandafirii istorici sunt de mai multe tipuri diferite, inclusiv galici, damasc, albas, centifolia. În general, aceștia sunt rezistenți și ușor de cultivat, dar au unele cerințe specifice. Iată câteva sfaturi pentru cultivarea trandafirilor istorici:

Alegeți un loc însorit: Majoritatea trandafirilor istorici au nevoie de mult soare pentru a se dezvolta. Alegeți un loc în grădină care să primească cel puțin șase ore de lumină directă a soarelui în fiecare zi.

Plantați în sol bine drenat: Trandafirilor nu le place ca rădăcinile lor să stea în apă, așa că este important să îi plantați într-un sol care se drenează bine. Dacă solul dvs. este argilos, luați în considerare amendarea acestuia cu compost sau alte materii organice pentru a îmbunătăți drenajul.

Udați în mod regulat: Trandafirii au nevoie de udare regulată, mai ales în timpul vremii calde și uscate. Încercați să le oferiți aproximativ un centimetru de apă pe săptămână, fie prin precipitații, fie prin irigare.

Fertilizați primăvara: Dați un impuls trandafirilor dvs. istorici primăvara cu un îngrășământ echilibrat. Urmați instrucțiunile de pe ambalaj pentru ratele de aplicare.

Tundeți în timpul iernii: Majoritatea trandafirilor istorici necesită o tăiere minimă, dar este o idee bună să îndepărtați orice lemn mort sau bolnav în timpul iernii. De asemenea, puteți modela planta după cum doriți în această perioadă.

Îngrijirea trandafirilor istorici

Trandafirii istorici necesită, în general, puțină întreținere, dar necesită o anumită îngrijire pentru a-i menține sănătoși și pentru a arăta cât mai bine. Iată câteva sfaturi pentru îngrijirea trandafirilor istorici:

Fiți atenți la dăunători și boli: Trandafirii pot fi sensibili la dăunători precum afidele și boli precum pata neagră. Verificați plantele în mod regulat și luați măsuri dacă observați probleme.

În mod regulat, tăiați-le frunzele: Pentru a încuraja o mai mare înflorire, tăiați regulat trandafirii istorici, tăind florile uzate. Acest lucru va ajuta, de asemenea, să împiedicați planta să pună energie pentru a produce semințe.

Mulciți în jurul bazei plantei: Mulcirea poate ajuta la reținerea umidității în sol și la suprimarea buruienilor. Folosiți un strat de mulci organic, cum ar fi scoarță mărunțită sau compost, în jurul bazei plantei.

Susțineți planta: Unii trandafiri istorici pot crește destul de înalți și grei, așa că este o idee bună să oferiți un suport, cum ar fi un spalier sau un țăruș, pentru a împiedica planta să se răstoarne.

Exemple de trandafiri istorici

Empereur du Maroc: Acest trandafir de culoare roșu-violet intens a fost introdus pentru prima dată în 1855 și poartă numele împăratului marocan. Are un parfum puternic și înflorește la mijlocul verii. Crește până la aproximativ un metru și jumătate înălțime și lățime.

Comte de Chambord: Acest trandafir a fost introdus în 1860 și este numit după nobilul francez. Are flori mari, parfumate, de culoare roz, care pot avea până la cinci centimetri în diametru. Este o plantă compactă care ajunge să aibă aproximativ un metru înălțime și lățime.

Belvedere: Acest trandafir a fost introdus pentru prima dată în 1927 și este un hibrid a două tipuri istorice de trandafiri: gallica și centifolia. Are flori cu dungi roz și albe.

Top