lcp
Afiseaza modulele
Proprietati
Conditii de lumina
Inaltime aproximativa la maturitate
Pret
lei lei
Filter

Conifere taratoare

Coniferele taratoare sau de acoperire a solului sunt un plus fantastic pentru orice grădină sau peisaj.

Citeste mai mult
Conifere taratoare

Arata 1-24 plante din 27 rezultate

Arata 1-24 sin 27 produs(e)
Arata 1-24 plante din 27 rezultate
Arata 1-24 sin 27 produs(e)

Coniferele taratoare sau de acoperire a solului sunt un plus fantastic pentru orice grădină sau peisaj. Aceste plante necesită puțină întreținere și adaugă o textură unică solului, creând un efect de covor. Ele pot fi folosite ca umplutură sau ca frontieră și sunt perfecte pentru zonele în care alte plante ar putea avea dificultăți în a crește, cum ar fi pantele abrupte sau zonele cu sol de calitate slabă.

Un exemplu excelent de conifer tarator este Juniperus horizontalis "Wiltonii", cunoscut și sub numele de Juniperus albastru. Această plantă crește până la o înălțime maximă de 15 cm și se poate întinde până la 2,5 metri. Frunzele sale de culoare verde-albastră sunt moi la atingere și creează un efect dens asemănător unui covor. Ienupărul Blue Rug este perfect pentru zonele cu sol de calitate slabă și este tolerant la secetă, ceea ce îl face o alegere perfectă pentru grădinile cu întreținere redusă.

O altă opțiune excelentă este Taxus baccata "Repandens", sau Tisa răspândită. Această plantă are un frunziș verde închis care crește până la 2,5 cm lungime și este foarte moale la atingere. Crește până la 2 picioare înălțime și se poate întinde până la 8 picioare, ceea ce o face perfectă pentru a delimita și umple zonele mai mari. Preferă soarele deplin până la umbra parțială și un sol bine drenat.

Unul dintre cei mai populari coniferi pentru acoperirea solului este Picea abies "Nidiformis", sau molidul cu cuib de pasăre. Această plantă are o formă unică, care seamănă cu un cuib de pasăre, iar frunzele sale verzi sunt moi la atingere. Crește până la 2 picioare înălțime și 4 picioare lățime, ceea ce o face perfectă pentru zonele mai mici sau pentru grădinile de piatră. Picior de pasăre preferă un sol bine drenat și poate suporta de la soare până la umbră parțială.

Când vine vorba de plantarea coniferelor taratoare, este esențial să alegeți locația potrivită. Aceste plante preferă un sol bine drenat și se pot descurca de la soare deplin până la umbră parțială, în funcție de specie. De asemenea, este esențial să luați în considerare dimensiunea la maturitate a plantei atunci când o plantați, pentru a vă asigura că aceasta are suficient spațiu pentru a se răspândi.

Îngrijirea coniferelor taratoare este relativ ușoară. Aceste plante nu necesită multă întreținere, ceea ce le face perfecte pentru grădinile cu întreținere redusă. Udarea trebuie făcută în mod regulat, în special în primul an de la plantare, pentru a stabili rădăcinile plantei. De asemenea, este esențial să se taie plantele o dată pe an pentru a îndepărta ramurile moarte sau deteriorate.

Coniferele taratoare sunt o alegere excelentă pentru orice grădină sau peisaj. Acestea necesită puțină întreținere, au texturi unice și pot umple zone în care alte plante ar putea avea dificultăți în a crește. Printre exemplele excelente se numără ienupărul Blue Rug, teiul care se întinde și molidul Bird's Nest. Plantează-le într-un sol bine drenat și se pot adapta de la soare până la umbră parțială. Cu puțină îngrijire și întreținere, aceste plante vor crea un efect frumos de covor în grădina dumneavoastră.

Top