lcp
Afiseaza modulele
Categorii
Perioada de inflorire
Proprietati
Conditii de lumina
Inaltime aproximativa la maturitate
Pret
lei lei
Filter

Arbusti ornamentali

Arbuștii sunt un accesoriu versatil și valoros pentru orice grădină.

Citeste mai mult
Arbusti ornamentali

Arata 1-24 plante din 157 rezultate

Arata 1-24 sin 157 produs(e)
Arata 1-24 plante din 157 rezultate
Arata 1-24 sin 157 produs(e)

Arbuștii sunt un accesoriu versatil și valoros pentru orice grădină. Aceștia oferă structură și interes pe tot parcursul anului și pot fi folosiți în diverse scopuri, de la umplerea spațiilor mari până la crearea unui gard viu natural. În acest articol, vom analiza cum să creștem și să îngrijim arbuștii și unde să îi plantăm.

Cum se cultivă arbustii:

În general, arbuștii necesită puțină întreținere și sunt ușor de cultivat. Ei preferă solurile bine drenate, iar majoritatea soiurilor preferă soarele deplin până la umbra parțială. Arbuștii pot fi plantați în orice moment al anului, dar primăvara și toamna sunt cele mai bune perioade de plantare, când temperaturile sunt mai scăzute și există mai puțin stres asupra plantei.

Pentru a vă planta arbustul, săpați o groapă de aceeași adâncime ca și ghemul de rădăcini și de două ori mai largă. Adăugați niște compost sau materie organică pe fundul gropii pentru a ajuta la drenarea solului. Așezați arbustul în gaură și umpleți cu pământ, tasând ușor pentru a elimina pungile de aer. Udați din abundență pentru a așeza solul și pentru a îndepărta toate pungile de aer.

Îngrijirea arbuștilor

Odată plantați, arbuștii necesită o întreținere relativ redusă. Iată câteva sfaturi pentru a-i menține sănătoși și înfloritori:

Arbuștii au nevoie de udare regulată, mai ales în perioadele secetoase. Asigurați-vă că mențineți solul în mod constant umed, dar nu îmbibat cu apă.

Beneficiază de o fertilizare regulată, mai ales primăvara, când începe noua creștere. Folosiți un îngrășământ echilibrat, cu eliberare lentă și urmați instrucțiunile producătorului pentru aplicare.

Tunderea trebuie făcută la sfârșitul iernii sau la începutul primăverii, înainte de începerea noii creșteri. Tăiați orice lemn mort sau deteriorat și îndepărtați ramurile încrucișate pentru a promova o bună circulație a aerului.

Unde se plantează arbuștii

Arbuștii pot fi cultivați într-o serie de climate, de la temperat la subtropical. Ei preferă solurile bine drenate și soarele plin până la umbră parțială. Atunci când alegeți o locație pentru arbustul dvs., luați în considerare înălțimea și întinderea la maturitate a plantei, precum și cantitatea de soare și de umbră pe care o va primi. De asemenea, luați în considerare tipul de sol și drenajul, deoarece unii arbuști preferă solurile nisipoase, în timp ce alții se simt mai bine în soluri argiloase mai grele.

Arbuștii sunt o completare valoroasă și versatilă pentru orice grădină, oferind structură și interes pe tot parcursul anului. Cu o îngrijire și o plantare adecvate, arbuștii vor prospera și vor oferi un plus frumos și cu întreținere redusă peisajului dumneavoastră.

Top