lcp
Afiseaza modulele
Perioada de inflorire
Conditii de lumina
Inaltime aproximativa la maturitate
Pret
lei lei
Filter

Albizia julibrissin - Arbore de Matase

Arborele de mătase, cunoscut și sub numele de Albizia julibrissin, este un arbust asiatic cu frunze caduce, admirat pentru frunzișul său delicat.

Citeste mai mult
Albizia julibrissin - Arbore de Matase

Arata 1-4 plante din 4 rezultate

Arata 1-4 sin 4 produs(e)
Arata 1-4 plante din 4 rezultate

Arborele de mătase, cunoscut și sub numele de Albizia julibrissin, este un arbust asiatic cu frunze caduce, admirat pentru frunzișul său delicat, asemănător unei ferigi, și pentru florile sale roz, parfumate și pufoase. Arborele de mătase este un must-have pentru orice grădină datorită frumuseții sale grațioase și îngrijirii minime.

Cum se cultivă arborele de mătase

Cultivarea arborelui Albizia julibrissin este destul de simplă și, cu o îngrijire adecvată, poate prospera în curtea dvs. timp de mulți ani.

Arborele de mătase preferă un sol bine drenat, ușor acid, bogat în materie organică. Acesta tolerează o varietate de tipuri de sol, dar nu-i place solul argilos greu.

Cerințe privind lumina soarelui: Acest arbore se dezvoltă în condiții de soare integral sau parțial. Oferiți plantei dumneavoastră suficientă lumină solară pentru a încuraja frunzișul și florile sănătoase.

Udare și fertilizare: Udați copacul de mătase din abundență și în mod regulat pentru a menține solul uniform umed. Primăvara, fertilizați planta cu un îngrășământ echilibrat.

Arborele de mătase poate fi înmulțit prin butași de semischelet recoltați în timpul verii sau prin stratificare în toamnă.

Îngrijirea arborelui de mătase

Tunderea: Tăiați acest tip de arbore la sfârșitul iernii sau la începutul primăverii, înainte de începerea noii creșteri. Îndepărtați orice lemn mort, deteriorat sau bolnav și subțiațiți ramurile care se încrucișează.

Combaterea dăunătorilor și a bolilor: Arborele de mătase este, în general, lipsit de dăunători și boli, dar poate fi susceptibil la acarieni și coji de păianjen. Păstrați frunzele uscate, evitați supraaglomerarea și asigurați o circulație adecvată a aerului pentru a ajuta la prevenirea acestor probleme.

Îngrijirea pe timp de iarnă: Arborele de mătase este rezistent în majoritatea climei, dar în regiunile reci, poate beneficia de protecție pe timp de iarnă. Pentru a proteja planta de vânturile de iarnă, acoperiți baza cu mulci sau înfășurați tulpinile cu pânză de sac.

Unde se plantează Albizia julibrissin

Locația ideală: Acest copac se dezvoltă în plin soare până la umbră parțială. Poate fi cultivat în paturi de grădină, ca plantă de specimen în containere sau ca ecran de intimitate.

Plante partenere:: Arborele de mătase se combină minunat cu alți arbuști cu frunze și plante perene, cum ar fi trandafirii, crinii de zi și hortensiile.

Sugestii de design: Albizia julibrissin este un accesoriu excelent pentru orice peisaj, oferind umbră și interes pe tot parcursul sezonului de creștere. Folosiți-o ca punct focal în grădină sau ca fundal pentru plantele cu creștere mai joasă. Frunzișul său delicat și florile sale parfumate îl fac o alegere excelentă pentru o gamă largă de tipuri de grădini.

Acest arbore este un arbore maiestuos și cu întreținere redusă, ușor de cultivat și de îngrijit. Cu frunzișul său delicat și florile sale parfumate, va fi cu siguranță un punct de atracție în grădina dvs. pentru mulți ani de acum încolo.

Top