lcp

Helleborus

Helleborus este o floare populară care înflorește primăvara și care își primește numele comun de "trandafir de post"

Citeste mai mult
Helleborus

Arata 1-11 plante din 11 rezultate

Arata 1-11 sin 11 produs(e)
Arata 1-11 plante din 11 rezultate

Helleborus este o floare populară care înflorește primăvara și care își primește numele comun de "trandafir de post", de la aspectul lor asemănător unui trandafir în timpul postului creștin. Florile de lungă durată durează din februarie până în mai, iar frunzele sunt veșnic verzi în climatele blânde. Helleborele sunt ușor de cultivat și de îngrijit și se dezvoltă la umbră parțială și într-un sol bogat și umed.

Atunci când plantați Helleborus, este recomandat să le așezați pe o coastă sau într-un pat supraînălțat pentru o mai bună vizualizare a florilor lor orientate în jos. Aveți grijă să nu plantați prea adânc, deoarece acest lucru poate împiedica producția de flori. De asemenea, este important să rețineți că heleborele conțin toxine dăunătoare pentru animalele de companie și oameni, așa că țineți-le departe de îndemâna lor.

La sfârșitul iernii sau la începutul primăverii, tăiați frunzele bătrâne sau deteriorate și aplicați anual gunoi de grajd sau compost pentru a stimula creșterea. Udați heleborele în timpul primăverii și toamnei, dar ușurați-o în timpul verii, deoarece căldura cauzează latența.

Heleborele hibride au devenit din ce în ce mai variate datorită tehnicilor de reproducere îmbunătățite care produc o varietate de culori, forme, modele și flori mai mari. În ultimii ani, tendința s-a îndreptat către culori mai adevărate și mai neobișnuite, înălțimi mai mari ale plantelor, flori orientate spre exterior și pete exotice, vene și margini pictate.

Helleborus se însămânțează singure, dar dacă le permiteți să facă acest lucru pot rezulta hibrizi neașteptați dacă cultivați mai multe tipuri în apropiere. Divizați heleborele în toamnă, dacă doriți, dar în general nu este necesar pentru sănătatea plantei.

Top