lcp

Nuferi

Nuferii sunt un plus minunat pentru orice grădină de apă sau iaz.

Citeste mai mult
Nuferi

Arata 1-16 plante din 16 rezultate

Arata 1-16 sin 16 produs(e)
Arata 1-16 plante din 16 rezultate
Arata 1-16 sin 16 produs(e)

Nuferii sunt un plus minunat pentru orice grădină de apă sau iaz. Aceste plante acvatice sunt bine cunoscute pentru frunzele lor plutitoare și florile vii care înfloresc vara. Dacă doriți să adăugați nuferi în spațiul dvs. exterior, iată câteva indicații despre cum să îi creșteți, să îi îngrijiți și să îi plantați.

Plantarea nuferilor

Asigurați-vă că aveți o locație adecvată înainte de a planta nuferi. Nuferii cresc în apă care are o adâncime de cel puțin 18 inci și care este nemișcată sau se mișcă încet. De asemenea, au nevoie de cel puțin șase ore de lumină directă a soarelui pe zi, așa că găsiți un loc cu multă lumină solară.

Începeți să plantați aceste flori într-un recipient care are cel puțin 12 centimetri adâncime și lățime. Umpleți recipientul până la jumătate cu pământ argilos și cu un îngrășământ cu eliberare lentă. Acoperiți tuberculul de nufăr cu un strat subțire de pământ și așezați-l în sol cu vârful de creștere orientat în sus.

Îngrijirea nuferilor de apă

Este esențial să aveți grijă în mod corespunzător de nuferii dvs. după ce au fost plantați. Iată câteva sugestii pentru a vă păstra nuferii sănătoși și înfloritori:

Fertilizați în mod regulat: Nuferii au nevoie de fertilizare frecventă pentru a susține o creștere și o înflorire sănătoasă. Folosiți un îngrășământ cu eliberare lentă conceput special pentru plantele de apă și aplicați-l în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj.

Îndepărtați frunzele și florile moarte în mod regulat pentru a preveni degradarea lor în apă și apariția algelor.

Controlați dăunătorii și bolile: Fiți atenți la dăunători, cum ar fi afidele și păianjenii, precum și la boli precum pătarea frunzelor și putregaiul rădăcinilor. Dacă depistați probleme, abordați-le cât mai curând posibil cu un pesticid sau fungicid adecvat.

Pentru a supraviețui, nuferii de apă pot necesita o îngrijire specială pe timp de iarnă în zonele mai reci. Nuferii în ghiveci trebuie mutați într-o porțiune adâncă a iazului sau în interior, într-un loc rece și întunecat.

Unde se plantează nuferii

Nuferii pot fi cultivați într-o serie de medii, de la iazuri mici de terasă la lacuri naturale vaste. Iată câteva recomandări cu privire la locul de plantare a nuferilor:

Nuferii pot fi cultivați în iazuri mici de terasă sau în bazine cu apă. Alegeți un recipient potrivit pentru iaz și asigurați-vă că acesta primește suficientă lumină solară.

Corpurile de apă mai mari, cum ar fi lacurile naturale sau iazurile mari de grădină, pot fi, de asemenea, plantate cu nuferi. Acestea vor necesita o adâncime de plantare mai mare și poate fi necesar să fie legate de fundul iazului pentru a preveni plutirea în derivă.

Nuferii pot fi, de asemenea, crescuți în containere uriașe umplute cu apă, dacă nu aveți acces la un iaz sau lac. Acestea pot fi amplasate pe o terasă sau pe balcon pentru a oferi o notă naturală oricărui mediu exterior.

Nuferii sunt o completare frumoasă și plină de satisfacții pentru orice iaz sau grădină de apă. Aceste plante acvatice pot crește și pot aduce plăcere ani de zile cu puțină grijă și atenție.

Top