lcp
Afiseaza modulele
Proprietati
Conditii de lumina
Inaltime aproximativa la maturitate
Pret
lei lei
Culoare frunze
Forma arbore
Filter

Brazi Argintii

Bradul argintiu, cunoscut și sub numele de Abies alba, este o specie de conifere originară din regiunile muntoase ale Europei.

Citeste mai mult
Brazi Argintii

Arata 1-10 plante din 10 rezultate

Arata 1-10 sin 10 produs(e)
Arata 1-10 plante din 10 rezultate
Arata 1-10 sin 10 produs(e)

Bradul argintiu, cunoscut și sub numele de Abies alba, este o specie de conifere originară din regiunile muntoase ale Europei. Cu statura lor înaltă, frunzele lor veșnic verzi, asemănătoare unor ace, și frunzele izbitoare de culoare albastru-argintiu, brazii argintii sunt o alegere populară pentru grădinari și peisagiști care doresc să adauge o notă de frumusețe naturală spațiilor lor exterioare.

Exemple de brazi argintii

Există mai multe specii de brazi argintii, fiecare cu propriile caracteristici unice. Unele dintre cele mai populare soiuri includ:

Abies alba: Aceasta este specia clasică de brad argintiu, cunoscută pentru statura sa înaltă, frunzișul dens și conurile parfumate.

Abies nordmanniana: Cunoscută și sub numele de bradul Nordmann, această specie este cunoscută pentru frumoasele sale ace de culoare albastru-argintiu și pentru fructele mari, în formă de con.

Abies procera: Această specie se caracterizează prin forma sa îngustă, asemănătoare cu o țepușă, și prin frunzișul de un verde intens.

Cum se cultivă bradul argintiu

Bradul argintiu este relativ ușor de cultivat și de îngrijit, atâta timp cât îi oferiți condițiile potrivite de creștere. Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să începeți:

Preferă un sol bine drenat și o locație care primește soare deplin sau umbră parțială. Dacă plantați un copac tânăr, asigurați-vă că selectați un loc care îi va permite copacului să aibă suficient spațiu pentru a crește și a-și întinde ramurile.

Bradul argintiu este relativ tolerant la secetă odată ce se stabilește, dar este posibil ca arborii tineri să aibă nevoie să fie udați cu regularitate în primul an în pământ.

De obicei, acești brazi nu au nevoie de prea multă tăiere, dar puteți îndepărta orice ramură moartă sau deteriorată, după cum este necesar, pentru a menține un copac sănătos și atractiv.

Bradul argintiu necesită relativ puțină întreținere când vine vorba de îngrășăminte, dar puteți adăuga un îngrășământ cu eliberare lentă în solul din jurul copacului la începutul primăverii pentru a ajuta la promovarea unei creșteri sănătoase.

Unde se plantează 

Bradul argintiu este o alegere populară pentru grădini, parcuri și alte zone amenajate și poate fi cultivat într-o gamă largă de climate și tipuri de sol. Dacă doriți să adăugați un brad argintiu în peisajul dvs., iată câțiva factori de luat în considerare:

Dimensiunea: Bradul argintiu poate crește până la 80 de metri înălțime și 50 de metri lățime, așa că asigurați-vă că selectați o locație care să se potrivească dimensiunii mature a copacului.

Sol: Bradul argintiu preferă un sol bine drenat, dar poate tolera o gamă largă de tipuri de sol, inclusiv argilă și nisip.

Climă: Bradul argintiu este rezistent în toate zonele climatice din Romania.

Fie că sunteți un grădinar experimentat sau sunteți la început, brazii argintii sunt o opțiune frumoasă și cu întreținere redusă pentru a adăuga o notă de frumusețe naturală spațiului dvs. exterior. Cu statura lor înaltă, frunzișul impresionant și conurile parfumate, acești arbori maiestuoși vor face cu siguranță o impresie de durată în anii următori.

Top