lcp
Afiseaza modulele
Perioada de inflorire
Conditii de lumina
Inaltime aproximativa la maturitate
Pret
lei lei
Filter

Hibiscus (Trandafir Sirian)

Hibiscus syriacus, cunoscut si sub numele de "Zamosita de Siria" sau "Trandafir Sirian", este un arbust cu flori frumoase și versatile.

Citeste mai mult
Hibiscus (Trandafir Sirian)

Arata 1-16 plante din 16 rezultate

Arata 1-16 sin 16 produs(e)
Arata 1-16 plante din 16 rezultate
Arata 1-16 sin 16 produs(e)

Hibiscus syriacus, cunoscut si sub numele de "Zamosita de Siria" sau "Trandafir Sirian", este un arbust cu flori frumoase și versatile, originar din Asia. Această plantă superbă are flori mari, viu colorate în roz, purpuriu, mov și alb, ceea ce o face o alegere populară pentru grădini și amenajări peisagistice.

Cum se cultivă Hibiscus?

Cultivarea Hibiscus syriacus este relativ simplă, dar există câteva lucruri de care trebuie să țineți cont pentru a obține cele mai bune rezultate.

Cerințele solului: Preferă un sol bine drenat, bogat în substanțe organice. Evitați plantarea în sol argilos greu, deoarece va induce putrezirea rădăcinilor.

Cerințele față de lumina soarelui: Hibiscus syriacus preferă soarele deplin, dar poate tolera o ușoară umbră. Pentru a ajuta la minimizarea arderii frunzelor în climatele fierbinți de vară, asigurați puțină umbră după-amiaza.

Udare și fertilizare: Udați bine trandafirul Sirian o dată pe săptămână, menținând solul constant umed, dar nu ud. O dată pe lună, fertilizați planta folosind un îngrășământ echilibrat, cu eliberare lentă.

Metode de înmulțire: Hibiscus syriacus poate fi înmulțit prin butași prelevati în timpul verii sau prin divizare în primăvară.

Îngrijirea arbustului de Hibiscus

Tunderea: După ce arbustul a terminat de înflorit, tăiați-l pentru a încuraja o nouă creștere și a-i menține forma. Tăiați lungimea tulpinilor cu o treime până la jumătate.

Această plantă este relativ rezistentă la dăunători și boli, este sensibilă la afide, păianjeni și otrăvire. Inspectarea regulată a plantei și luarea de măsuri în cazul în care apar probleme poate ajuta la menținerea sănătății acesteia.

Îngrijirea pe timp de iarnă: Hibiscus poate necesita protecție împotriva vânturilor de iarnă și a vremii aspre din zonele reci. Aplicați un strat de scoarta în jurul bazei plantei pentru a ajuta la menținerea rădăcinilor calde și fără umiditate.

Unde se plantează Hibiscus

Zamosita de Siria crește cel mai bine în plin soare, dar poate tolera și umbra parțială. Poate fi plantată în straturi de grădină sau în ghivece ca plantă de accent.

Hibiscus syriacus se asociază bine cu alți arbuști cu flori și plante perene, cum ar fi liliacul de vara. Arbustul poate fi folosit ca fundal pentru plantele cu creștere mai mică sau ca punct focal în grădină. Florile sale atrăgătoare și portul grațios îl fac potrivit pentru o gamă largă de stiluri de design, de la tradițional la contemporan.

Top