lcp
Afiseaza modulele
Categorii
Culoare
Perioada de inflorire
Proprietati
Conditii de lumina
Inaltime aproximativa la maturitate
Pret
lei lei
Culoare frunze
Forma arbore
Filter

Arbori ornamentali

Copacii sunt o parte magnifică a naturii care aduce frumusețe, umbră și oxigen pe planeta noastră.

Citeste mai mult
Arbori ornamentali

Arata 1-24 plante din 101 rezultate

Arata 1-24 sin 101 produs(e)
Arata 1-24 plante din 101 rezultate
Arata 1-24 sin 101 produs(e)

Copacii sunt o parte magnifică a naturii care aduce frumusețe, umbră și oxigen pe planeta noastră. Aceste plante impunătoare vin în multe forme, mărimi și specii, fiecare cu propriile caracteristici unice. De la micuții bonsai la sequoia impunători, există un copac pentru fiecare curte, grădină și parc. În acest articol, vom examina mai îndeaproape copacii și vom oferi sfaturi pentru cultivarea și îngrijirea acestor plante importante.

Tipuri de arbori

Există nenumărate specii de arbori, în fiecare an fiind descoperite altele noi. Unii dintre cei mai populari arbori includ:

Stejarii: Cu ramurile lor robuste și frunzele largi, stejarii sunt populari pentru rezistența și longevitatea lor. Există mai multe specii, printre care stejarul roșu, stejarul alb și stejarul viu.

Arțari: Cunoscuți pentru culorile lor luminoase de toamnă, arțarii sunt o alegere populară pentru grădini și parcuri. Ei vin în mai multe specii, inclusiv arțarul de zahăr, arțarul roșu și arțarul japonez.

Arbori de pin: Pinii sunt plante versatile care pot fi cultivate în grădini sau folosite ca pomi de Crăciun. Unele specii, cum ar fi pinul alb, sunt veșnic verzi și își păstrează acele pe tot parcursul anului.

Arbori de mesteacăn: Cu scoarța lor albă și frunzele delicate, mesteacănii sunt populari pentru frumusețea lor grațioasă.

Cum se cultivă

Cultivarea arborilor ornamentali nu este dificilă, dar necesită răbdare și câteva cunoștințe de bază despre plantare și îngrijire. Iată câteva sfaturi pentru cultivarea copacilor:

Alegeți specia potrivită: Înainte de a începe să cultivați un copac, este important să alegeți o specie care va prospera în zona dumneavoastră. Luați în considerare clima, solul și condițiile de lumină din curtea sau grădina dvs. și alegeți un copac care va crește bine în aceste condiții.

Plantați în locul potrivit: Copacii au nevoie de spațiu pentru a crește, așa că asigurați-vă că îi plantați într-un loc unde nu vor fi înghesuiți sau înghesuiți de alte plante. De asemenea, au nevoie de acces la lumina soarelui, așa că alegeți un loc care să primească mult soare.

Plantați la momentul potrivit: Arborii sunt plantați de obicei primăvara sau toamna, când vremea este blândă și solul este umed. Plantarea de primăvară este ideală pentru arborii de foioase, în timp ce plantarea de toamnă este mai bună pentru arborii veșnic verzi.

Îngrijirea corespunzătoare: Arborii au nevoie de îngrijire adecvată pentru a se dezvolta. Udați-i în mod regulat și asigurați-vă că primesc suficiente substanțe nutritive din sol. De asemenea, este posibil să fie nevoie să puneți mulci în jurul bazei copacului pentru a ajuta la reținerea umidității și pentru a proteja rădăcinile de fluctuațiile de temperatură.

Unde se plantează 

Copacii pot fi plantați în multe locuri diferite, de la parcuri și grădini la colțuri de străzi și curți din față. Iată câteva sfaturi pentru a alege locul potrivit pentru copacul dumneavoastră:

Luați în considerare dimensiunea: Când plantați, luați în considerare dimensiunea și forma eventualului copac. Asigurați-vă că există suficient spațiu pentru ca acesta să crească și țineți cont de orice linii de utilități aeriene sau alte obstacole.

Asigurați o lumină solară adecvată: Arborii au nevoie de lumina soarelui pentru a crește, așa că alegeți un loc care primește mult soare. Evitați să plantați copacii în zone umbroase, unde s-ar putea să nu primească suficientă lumină.

Alegeți solul potrivit: Arborii au nevoie de un sol bine drenat pentru a crește, așa că alegeți un loc care are un drenaj bun. Dacă solul este greu sau argilos, luați în considerare amendarea acestuia cu compost sau alte materii organice.

Luați în considerare împrejurimile: Atunci când alegeți un loc pentru copac, luați în considerare peisajul din jur. Asigurați-vă că acesta nu va obstrucționa vederea sau că nu va interfera cu alte plante sau structuri.

Top