lcp
Afiseaza modulele
Perioada de inflorire
Conditii de lumina
Inaltime aproximativa la maturitate
Pret
lei lei
Filter

Magnolii

Magnoliile se numără printre cei mai atractivi arbori din lume, cu florile lor enorme și spectaculoase și frunzele lor verzi și lucioase.

Citeste mai mult
Magnolii

Arata 1-24 plante din 42 rezultate

Arata 1-24 sin 42 produs(e)
Arata 1-24 plante din 42 rezultate
Arata 1-24 sin 42 produs(e)

Magnoliile se numără printre cei mai atractivi arbori din lume, cu florile lor enorme și spectaculoase și frunzele lor verzi și lucioase. Timp de secole, acești clasici atemporali au fost prețuiți pentru florile lor frumoase și frunzele bogate, ceea ce îi face un accesoriu ideal pentru orice peisaj.

Cultivarea magnoliilor: sfaturi și recomandari

Cerințele solului: Acești arbori se dezvoltă bine în solul bine drenat, ușor acid, cu un pH între 5,0 și 6,0.

Nevoi de lumină solară:: Magnoliile preferă să crească în locații cu lumină stropită sau filtrată, ceea ce le face ideale pentru grădinile cu soare parțial sau umbră.

Udare și fertilizare: Magnoliile au nevoie de umiditate constantă, în special în primii ani de creștere. Fertilizați copacii la începutul primăverii cu un îngrășământ echilibrat.

Tehnici de înmulțire: Se poate înmulți prin semințe sau prin înrădăcinarea butașilor.

Îngrijirea magnoliilor: Întreținere esențială

Tăierea: Tăierea este necesară pentru a menține forma și dimensiunea magnoliei dumneavoastră. Tăiați copacul la sfârșitul iernii sau la începutul primăverii, înainte de începerea noii creșteri.

Gestionarea dăunătorilor și a bolilor: Magnoliile sunt, în general, rezistente la dăunători și boli, dar pot fi susceptibile la coji de insecte, afide și otrăvuri. Monitorizarea regulată și îngrijirea corespunzătoare pot ajuta la prevenirea acestor probleme.

Pregătirea pentru iarnă: Cei mai mulți arbori de magnolii sunt rezistenți în majoritatea climei, dar în regiunile mai reci, este posibil să aibă nevoie de protecție pe timp de iarnă. Înfășurați tulpinile în pânză de sac sau împrăștiați scoarta în jurul bazei copacului pentru a-l proteja de vânturile de iarnă.

Plantarea magnoliilor în grădina dumneavoastră: Locația ideală și plante însoțitoare

Amplasarea ideală: Acești arbori se dezvoltă bine în locații cu lumină umedă sau filtrată, ceea ce îi face ideali pentru grădinile cu soare parțial sau umbră.

Plante partenere: Plantele de companie: Se asociază bine cu alte plante iubitoare de umbră, cum ar fi ferigi, azalee și hortensii.

Inspirație pentru design: Magnoliile sunt o alegere excelentă pentru o varietate de stiluri de grădină, de la grădini formale la peisaje naturaliste. Folosiți-le ca punct focal în grădina dvs. sau ca fundal pentru plantele cu creștere mai mică.

Magnoliile sunt clasice atemporale care oferă frumusețe și eleganță oricărei grădini. Cu o îngrijire adecvată, ele vor înflori și vor înflori mulți ani de acum încolo. Așadar, de ce să nu adăugați astăzi frumusețea magnoliilor în grădina dumneavoastră!

Top