lcp
Afiseaza modulele
Perioada de inflorire
Conditii de lumina
Inaltime aproximativa la maturitate
Pret
lei lei
Filter

Hosta

Hosta este o alegere populară în rândul grădinarilor datorită ușurinței de întreținere și a frunzișului bogat.

Citeste mai mult
Hosta

Arata 1-24 plante din 24 rezultate

Arata 1-24 sin 24 produs(e)
Arata 1-24 plante din 24 rezultate
Arata 1-24 sin 24 produs(e)

Hosta este o alegere populară în rândul grădinarilor datorită ușurinței de întreținere și a frunzișului bogat. Cu peste 2.500 de varietăți disponibile, aceste plante oferă o gamă diversă de forme, dimensiuni și texturi ale frunzelor, ceea ce le face un accesoriu adaptabil la orice peisaj. Deși Hostaeste considerat în mod obișnuit ca fiind o plantă iubitoare de umbră, cerințele lor de lumină pot varia și este esențial să le înțelegi cerințele de creștere pentru a le ajuta să își atingă potențialul maxim.

Unde se plantează 

Atunci când plantați hostas, este esențial să selectați locul potrivit. Cu cât frunzișul plantei hosta este mai deschis, cu atât mai multă lumină solară va avea nevoie. În schimb, frunzișul mai adânc și mai închis la culoare își păstrează cel mai bine culoarea la umbră moderată. Tipurile pestrițe vor avea nevoie de mai multă lumină solară pentru a-și păstra dungile, deși toți hostasii au nevoie de o anumită umbră și nu se vor dezvolta în lumina directă a soarelui.

Hostase dezvoltă bine într-un sol bogat, organic, cu un pH ușor acid, și ajunge la maturitate între 4 și 8 ani. La plantare, săpați o groapă de aproximativ 30 cm adâncime și suficient de largă pentru a acomoda răspândirea unei plante de dimensiuni normale. Acest lucru va oferi rădăcinilor un punct de sprijin și le va permite să se răspândească pe orizontală. Hosta, în ciuda aspectului lor tropical, este o plantă rezistentă, care poate crește în aproape orice sol, odată stabilită. Cu toate acestea, deoarece putregaiul coroanei în perioada de repaus vegetativ este una dintre puținele boli care pot afecta planta, un drenaj adecvat este crucial.

Cum să aveți grijă de Hosta

După plantare, mențineți rădăcinile umede, dar nu umede. Hosta este o plantă care necesită puțină întreținere și care este relativ lipsită de boli odată stabilită, cu excepția putregaiului coroanei și a putregaiului frunzelor. Căprioarele sunt atrase de hostas, așa că cultivați narcise în jurul lor pentru a le ține la distanță. Melcii sunt o altă problemă care poate provoca găuri urâte în frunze. O șlefuire ușoară în jurul plantelor vă va ajuta să țineți la distanță acești dăunători.

Fertilizați Hosta cu un îngrășământ de grădină universal în fiecare primăvară pentru a-l menține sănătos. Fertilizarea suplimentară de vară poate fi benefică, dar nu este necesară. Asigurați-vă doar că îngrășămintele granulare nu se așează niciodată pe frunze.

Hosta este un accesoriu minunat, care necesită puțină întreținere în orice peisaj. Sunt un plus plăcut pentru orice curte datorită varietății și ușurinței de întreținere. Indiferent dacă aveți o grădină mică sau mare, există un soi de hosta care să se potrivească nevoilor dumneavoastră, așa că de ce să nu încercați să adăugați aceste plante cu frunziș luxuriant în peisajul dumneavoastră astăzi?

Top