lcp

Hamei

(Humulus lupulus)
Disponibil in curand
cu TVA
Humulus lupulus, cunoscut sub numele de hamei, este o specie de plantă perenă care este cel mai bine cunoscută pentru utilizarea sa ca aromă și agent de stabilitate în bere. Hameiul poate fi utilizat în diverse moduri pentru a contribui la gustul, aroma și stabilitatea produsului final de bere. Este format din flori mici, verzi, asemănătoare unor conuri, care au o aromă distinctivă și complexă, greu de descris. Acestea au dimensiuni cuprinse între 5 și 20 mm în diametru și conțin o serie de compuși activi în diferite proporții care contribuie la profilul său general de aromă.

Livrare rapida in toata tara

Dimensiune
Produs disponibil cu alte optiuni

Title top

Reassurrance title

Reassurrance bold text CMS link
Additional reassurrance text

Title top

Reassurrance title

Additional reassurrance text

Hameiul este cel mai frecvent utilizat în producția de bere ca agent de amăreală și aromă. Compușii activi din hamei sunt lupulona, humulona și adlupulona, care contribuie la aroma și gustul unic al berii. În plus, acești compuși servesc drept conservant natural și antioxidant care ajută la păstrarea berii proaspete și la prelungirea duratei de valabilitate a acesteia. Hameiul este, de asemenea, utilizat în mod obișnuit pentru a echilibra dulceața mustului, sau a berii nefermentate.

Hameiul poate fi utilizat într-o varietate de procese, în funcție de rezultatul urmărit. De exemplu, adăugarea hameiului la începutul procesului de fabricare a berii are ca rezultat o aromă amară, în timp ce așteptarea adăugării hameiului la sfârșitul procesului produce o aromă mai moale și mai echilibrată. În plus, hamei uscat este o tehnică prin care hameiul este adăugat în bere după ce procesul de fierbere este finalizat și mustul este răcit. Această tehnică este utilizată pentru a conferi berii o aromă și un gust de hamei strălucitor și intens, care nu pot fi obținute prin fierbere.

Hameiul poate fi utilizat în multe alte aplicații în afara producției de bere. Florile pot fi folosite pentru a aromatiza ceaiuri, alimente și uleiuri esențiale. De asemenea, a fost folosit în remedii naturale pentru o varietate de afecțiuni, inclusiv pentru anxietate și insomnie. Ele pot fi folosite chiar și ca colorant natural și ca repelent de insecte datorită gustului său amar.

Fii primul (prima) care isi scrie parerea !

01480
0 Produse

Detalii Produs

Perioada de inflorire
Octombrie
Septembrie
Conditii de lumina
Semi-umbra
Soare
Latin
Humulus lupulus

Referinte specifice

MPN
Humulus lupulus
Top