Hamei
Livrare rapida in toata tara
Title top
Title top
Hameiul este cel mai frecvent utilizat în producția de bere ca agent de amăreală și aromă. Compușii activi din hamei sunt lupulona, humulona și adlupulona, care contribuie la aroma și gustul unic al berii. În plus, acești compuși servesc drept conservant natural și antioxidant care ajută la păstrarea berii proaspete și la prelungirea duratei de valabilitate a acesteia. Hameiul este, de asemenea, utilizat în mod obișnuit pentru a echilibra dulceața mustului, sau a berii nefermentate.
Hameiul poate fi utilizat într-o varietate de procese, în funcție de rezultatul urmărit. De exemplu, adăugarea hameiului la începutul procesului de fabricare a berii are ca rezultat o aromă amară, în timp ce așteptarea adăugării hameiului la sfârșitul procesului produce o aromă mai moale și mai echilibrată. În plus, hamei uscat este o tehnică prin care hameiul este adăugat în bere după ce procesul de fierbere este finalizat și mustul este răcit. Această tehnică este utilizată pentru a conferi berii o aromă și un gust de hamei strălucitor și intens, care nu pot fi obținute prin fierbere.
Hameiul poate fi utilizat în multe alte aplicații în afara producției de bere. Florile pot fi folosite pentru a aromatiza ceaiuri, alimente și uleiuri esențiale. De asemenea, a fost folosit în remedii naturale pentru o varietate de afecțiuni, inclusiv pentru anxietate și insomnie. Ele pot fi folosite chiar și ca colorant natural și ca repelent de insecte datorită gustului său amar.
Detalii Produs
- Perioada de inflorire
- Octombrie
Septembrie - Conditii de lumina
- Semi-umbra
Soare - Latin
- Humulus lupulus
Referinte specifice
- MPN
- Humulus lupulus