lcp
Chiparos Pendular
Chiparos Pendular
Chiparos Pendular
Chiparos Pendular

Chiparos Pendular

(Chamaecyparis nootkatensis Pendula)
Disponibil in curand
cu TVA
Chamaecyparis nootkatensis Pendula, cunoscut și sub numele de Chiparos Pendular, este un arbore veșnic verde, originar din America de Nord și mai ales din Alaska. Chamaecyparis nootkatensis Pendula aparține familiei Cupressaceae. Există un alt nume pentru acesta, care este Chiparosul Nootka. În cadrul habitatului său natural, acest conifer are potențialul de a atinge înălțimi de 30-35 de metri.

Livrare rapida in toata tara

Dimensiune
Produs disponibil cu alte optiuni

Title top

Reassurrance title

Reassurrance bold text CMS link
Additional reassurrance text

Title top

Reassurrance title

Additional reassurrance text

Chiparosul Pendular are un trunchi drept de sus în jos. Coroana sa este masivă, are forma unei piramide lungi și este dens populată cu frunziș. La forma plangentă contribuie și ramurile Chiparosul Nootka. Scleralele sunt pendulante și se ramifică doar într-un singur plan pe toată durata lor. Acele coniferelor au o textură solzoasă și aspră, iar culoarea lor este verde-gălbuie închis. Frunzele au un miros distinct și sunt veșnic verzi, cu o lungime care variază între 3 și 4 milimetri.

Chiparosul Pendular se simte cel mai bine pe soluri ușor acide și cu un conținut ridicat de umiditate. Deoarece nu este prea pretențios în ceea ce privește condițiile de creștere, se poate dezvolta atât în soluri nisipoase, cât și în cele argiloase. Este posibil să o plantați în zone care sunt complet sau parțial umbrite, dar se descurcă cel mai bine în zone în care există multă lumină solară. Se dezvoltă cel mai bine în medii cu veri relativ răcoroase.

Chiparosul Pendular are o rată de creștere care se încadrează undeva la mijloc. Plantarea în grădini și alte spații verzi va da impresia că zona este înconjurată de un peisaj montan impresionant. În plus, poate fi folosit ca ornament pe balcoane și terase. Arată foarte bine atât atunci când este plantat singur, cât și atunci când este plantat în grupuri. Datorită ramurilor sale pline de pene, care îi conferă coniacului aspectul său distinctiv, este o specie de conifere deosebit de ornamentală.

Chamaecyparis nootkatensis Pendula nu necesită o îngrijire specializată și nu există nicio cerință ca aceasta să fie tăiată. Forma naturală a acesteia este ceva ce oamenii admiră.

Fii primul (prima) care isi scrie parerea !

01093
0 Produse

Detalii Produs

Proprietati
Vesnic Verde
Conditii de lumina
Semi-umbra
Soare
Inaltime aproximativa la maturitate
Peste 10 metri
Latin
Chamaecyparis nootkatensis Pendula

Referinte specifice

MPN
Chamaecyparis nootkatensis Pendula
Top