lcp
Ienupar Chinezesc Stricta
Ienupar Chinezesc Stricta
Ienupar Chinezesc Stricta
Ienupar Chinezesc Stricta
Ienupar Chinezesc Stricta
Ienupar Chinezesc Stricta

Ienupar Chinezesc Stricta

(Juniperus chinensis Stricta)
Disponibil in curand
cu TVA
Denumirea științifică a acestui conifer este Juniperus chinensis Stricta și face parte din familia Cupressaceae. Habitatul său original se găsește în Asia de Nord-Est, în special în China, Coreea și Japonia. Coroana coniferului este densă și are o formă conică. Frunzele sale sunt aciculare și au o culoare care se situează undeva între verde și gri, cu două dungi mai deschise care se întind de-a lungul dosului fiecărei frunze.

Livrare rapida in toata tara

Dimensiune
Produs disponibil cu alte optiuni

Title top

Reassurrance title

Reassurrance bold text CMS link
Additional reassurrance text

Title top

Reassurrance title

Additional reassurrance text

Culoarea frunzelor variază de la o locație la alta, dar uneori acestea au o nuanță galbenă ca de unt. Coroanele lăstarilor mai tineri sunt ușor mai rotunjite. La maturitate, Juniperus chinensis Stricta poate atinge o înălțime de 3 metri și poate ajunge să aibă un diametru cuprins între 1,5 și 2 metri.

Se descurcă deosebit de bine în condiții care variază de la soare deplin la umbră parțială. Nu este pretențios în ceea ce privește solurile în care crește și poate prospera în aproape orice mediu. Acestea trebuie să aibă un drenaj bun și să fie bogate în nutrienți. În primii ani de viață a plantei, aceasta trebuie să primească doar o cantitate moderată de apă, dar mai frecvent atunci când condițiile sunt uscate. Conurile sunt destul de mici și au o culoare purpurie.

Este un conifer foarte rezistent, care se descurcă foarte bine în ciuda căldurii extreme, a umidității și a poluării care pot fi găsite în orașele suprapopulate. Este nevoie de zece până la douăzeci de ani pentru ca acesta să ajungă la maturitate după o creștere lentă și constantă.

Acest soi special de ienupăr chinezesc nu necesită nicio întreținere sau atenție suplimentară. Doar dacă este stabilit în pământ ca un gard viu va necesita o tăiere regulată. Forma gardului viu va fi mai clar definită după ce a fost tăiat.

Datorită formei sale conice și a frunzelor superb colorate, Juniperus chinensis Stricta este o specie de conifere considerată deosebit de ornamentală. Poate fi cultivat ca plantă solitară, în grupuri sau combinat cu alte plante pentru a crea cele mai frumoase garduri vii.

Fii primul (prima) care isi scrie parerea !

01402
0 Produse

Detalii Produs

Proprietati
Vesnic Verde
Conditii de lumina
Semi-umbra
Soare
Inaltime aproximativa la maturitate
200 - 300 cm
Latin
Juniperus chinensis Stricta

Referinte specifice

MPN
Juniperus chinensis Stricta
Top